Invidia – Cum recunoşti o persoană invidioasă şi ce e de făcut?

Invidia – Cum recunoşti o persoană invidioasă şi ce e de făcut?

După iubire, invidia mi se pare cel mai controversat sentiment, pentru că atunci când apare, afectează pe toată lumea.

Invidia este un sentiment egoist de părere de rău, de ciudă, provocat de succesele sau situaţia bună a altuia. Dacă ne luăm după dicţionarul de sinonime, puteţi utiliza cuvinte precum: ciudă, gelozie, pică, ranchiună, năduf, pizmuire.

Atâtea cuvinte urâte în jurul unui singur sentiment, încât îmi dau seama că nu mi-aş dori să se lipească niciodată de mine.

Oameni invidiosiCum recunoşti un om invidios?

La prima vedere, poate fi un lucru destul de dificil, mai ales dacă nu ai darul de a citi oamenii, fie că vorbim despre mimică, privire sau acţiunile lor.

Invidia apare de regulă atunci când persoanei în cauză îi lipsesc diferite calităţi sau bunuri materiale, cel mai întâlnit tip de invidie fiind cel sociologic, la locul de muncă, şcoli sau printre prieteni sau cunoştinţe.

Invidia are o oarecare legătură cu lipsa stimei de sine, de aceea este foarte important să identificaţi ce anume vă provoacă stările de invidie, să vă concentraţi toată atenţia asupra voastră, dar mai ales să învăţaţi cum să aveţi mai multă încredere în propriile calităţi.

Să fii invidios nu este neapărat un lucru rău, câtă vreme te poţi folosi de asta într-un mod constructiv.

Tu ai prieteni invidioşi în jurul tău?

Dacă ţi-a plăcut acest articol te aştept să ne împrietenim şi pe Facebook. Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment