Invata sa cumperi peste – Cum stii daca pestele este proaspat

Invata sa cumperi peste – Cum stii daca pestele este proaspat

Sa cumperi peste nu este cea mai mare folozofie, iar daca retii cateva lucruri de mai jos, nu vei da gres niciodata.

Care sunt indiciile privind prospetimea pestelui?

– Pestele proaspat nu trebuie sa aiba mirosul specific de peste niciodata, ci trebuie sa aiba un miros pur si simplu de mare.

– Ochii pestelui trebuie sa fie limpezi si stralucitori, in niciun caz tulburi sau dati peste cap. Branhiile sa aiba o culoare rosu-inchis si solzii sa fie curati si intacti.

– Aspectul pestelui trebuie sa fie umed si stralucitor, ca si cum abia a fost scos din mare. Daca pielea este uscata si tare inseamna ca pestele este vechi.

– Pestele intreg si proaspat trebuie sa fie rigid, nu sa para ca este gata sa se sfarame.

Detalii pescarie:

– O privire rapida va poate da cateva informatii despre pescaria respectiva. Daca pestii sunt curatati cu grija si aranjati frumos este un indiciu despre atentia cu care au fost tratate produsele.

– Pestele este tinut de multe ori pe un strat de gheata, fiind un proces perfect pentru fileuri sau pesti intregi, dar daca gheata a venti in contact cu carnea, exista posibilitatea ca aceasta sa degere. Fii foarte atent cum este asezat pestele: intotdeauna cu pielea pe gheata.

– Atentie la cantitatea de peste cumparata: pestele proaspat se consuma in maxim 36 de ore, ideal in aceeasi zi.

TIPS: Nu uita sa pui intrebari la pescarie, si daca insista sa cumperi un anumit tip de peste, acorda o atentie marita, pentru ca poate fi vechi.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment