Intuiţia sau primul gând – Cât valorează de fapt intuiţia

Intuiţia sau primul gând – Cât valorează de fapt intuiţia

Citisem într-o carte scrisă de părintele Ilarion Argatu câteva cuvinte despre gând şi ce înseamnă el de fapt. Am găsit cumva un sâmbure de adevăr, pentru că mi-am amintit tot ce s-a întâmplat de la primul meu gând până la rezultatul final. Părintele spunea aşa: „Primul gând e de la înger, când vrei să faci ceva. Ascultă de primul gând, pentru că îngerul te apără. Al doilea gând poate fi de la diavol ca să te răzgândeşti şi să nu mai faci fapta cea bună şi să nu-ţi meargă bine la ceea ce vei face”.

Fie că alegem să credem în îngeri sau nu, probabil că primul gând este în strânsă legătură cu intuiţia noastră. Se spune despre intuiţie că este o voce interioară, un fel de al şaselea simţ.

IntuitieMi s-a întâmplat de multe ori să nu-mi doresc anumite persoane pe lângă mine în primă fază, ca mai apoi să le accept şi în ultimă instanţă să ajung la concluzia că mai bine îmi ascultam instinctul de la început. Intuiţia asta îţi oferă un răspuns înainte ca tu să ai o întrebare, dar dacă dorinţa ta este diferită faţă de realitate, există riscul ca intuiţia să dea greş.

Să luăm un exemplu: îţi place foarte mult un bărbat/o femeie, în principiu ştii că nu este potrivit/ă pentru tine, dar îţi doreşti atât de mult o relaţie încât îţi faci propria proiecţie, falsă de altfel.

Dispunem de o funcţie foarte valoroasă, a căror semne mulţi le ignoră: conştiinţa. Cu ajutorul ei putem gândi şi simţi, dar mai ales ne oferă senzaţie şi intuiţie. Dacă vă dezvoltaţi toate aceste funcţii, veţi reuşi să luaţi deciziile corecte. Este important să înveţi cum să-ţi asculţi instinctul, dar asta nu înseamnă că trebuie să devii teleghidat de primul tău gând, ci trebuie să înveţi care sunt semnalele pe care trebuie să le iei în calcul.

Tu crezi în instinct?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment