Interviu Kodeera: cine sunt și unde îi ascultăm

Kodeera

Nu e un secret faptul că sunt consumatoare de muzică techno, așadar astăzi vreau să vă fac cunoștință cu trei tipi super-cool, uniți sub numele de KoDeeRa. Într-o lume a “hit-urilor de radio”, băieții de la KoDeeRa au avut curajul să abordeze un stil nou, demonstrând astfel că în România se poate face și muzică de calitate. Până să-mi acorde un interviu, vă zic un singur lucru: n-ai cum să-ți ții picioarele pe loc în prezența lor. Dincolo de asta, KoDeeRa este numele celui mai nou proiect Live Techno din România și vă asigur că o să vă îndrăgostiți de ei la prima ascultare.

C: Înainte de întrebări, haideți să facem cunoștință. Cine sunteți și de la ce vine numele de KoDeeRa?

K: Bună! Așa cum ai spus, noi suntem Kodeera, mai exact COdruț, Dinu (DEEno) și RAzvan, iar acestea fiind spuse, cred că este evident de la ce vine numele care ne unește într-un grup.

C: Când și cum a apărut KoDeeRa?

K: Kodeera a apărut în urmă cu un an și jumătate. Noi trei, prieteni fiind și colegi într-un proiect muzical fără nicio legatură cu muzica electronică, am aflat unul despre intenția celuilalt de a se exprima artistic în direcția muzicii techno și ne-am decis să ne unim forțele. Era evident pentru noi că toți avem o pasiune pentru muzica electronică, participând împreună la multe evenimente și festivaluri de acest gen de-a lungul anilor, iar asta a făcut asocierea să vină în mod natural.

C: Ce vă inspiră atunci când produceți muzică?

K: Inspirațiile vin de pretutindeni, muzica îți oferă spații foarte mari de exprimare și într-o oarecare măsură, orice sunet sau interval are potential să devină parte dintr-o structură melodică sau ritmică. Inspirația poate să apară înșirând notele unui mod oriental sau adaptând un patern latin de percuție pentru o anumită piesă muzicală. Poate să îți vină o idee bună doar „răsfoind” preseturile unui sintetizator, creând un sunet prin sinteză sau umblând la parametrii unui delay sau unui reverb, spre exemplu.

C: Care credeți că este viitorul muzicii techno în România?

K: Muzica techno și muzica electronică, în general, începe să fie ascultată din ce în ce mai mult în România, iar nișa de ascultători pare să se mărească și asta de câțiva ani încoace. Apar noi festivaluri pe lângă cele consacrate deja și asta înseamnă că este cerere. Publicul din România este unul foarte receptiv, dar și pretențios și este indicat să te ridici la măsura așteptărilor. Viitorul este cu siguranță unul de perspectivă care va aduce audiență și produse de calitate.

C: Unde vă putem asculta în viitorul apropiat?

K: Următorul eveniment la care vom participa este Picnic Fonic în pădurea Băneasa, pe 10-11 iunie, iar în perioada 23-25 iunie, vom fi prezenți la Afterhills, un festival nou și promițător din Iași.

C: Cum arată o zi obișnuită din viața voastră?

K: Aproape zinic petrecem o mare parte din timp împreună, lucrăm la sesiuni live, la producții, studiem și repetăm câteva ore pe zi împreună, cu mici pauze de masă și-o bere, bineînțeles. În momentele în care nu suntem împreună tot muzica ne ocupă timpul, ne informăm mereu despre producție, sinteză, ascultăm sau urmărim ce a mai apărut nou pe piața muzicală.

C: Urăsc întrebarea asta, dar… Unde vă vedeți peste 5 ani?

K: Dacă ne-am dezvălui planurile, nu am mai putea surprinde cu nimic după acești 5 ani, așa că rămâne să luăm totul pas cu pas către o evoluție cât mai frumoasă.

Acestea fiind spuse, nu uitați că îi puteți asculta pe băieți pe 10 iunie la Picnic Fonic și între 23-25 iunie la Afterhills.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment