Însărcinată de sărbători – Află ce alimentație ar trebui să aibă o gravidă de sărbători

Însărcinată de sărbători – Află ce alimentație ar trebui să aibă o gravidă de sărbători

Știm cu toții ce înseamna masa de Crăciun la români, însă o femeie însărcinată trebuie să aibă grijă ce va mânca de sărbători.

Iată care sunt alimentele interzise pentru o femeie însărcinată:

Maioneza: este interzisă pe parcursul întregii sarcini, indiferent dacă este făcută de tine sau e cumpărată din magazin: ambele conțin ou crud, ceea ce este periculos atât pentru sănătatea ta, cât și a fătului, E-uri și conservanți.

Brânzeturile și lactatele: este bine să le consumi cu moderație și să eviți brânzeturile moi, precum feta, gorgonzola, Brie și Camemberg, precum și laptele nepasteurizat, pentru că pot conține o bacterie, numită listeria. Listeria îl poate pune în pericol pe bebeluș.

Mezeluri: conțin foarte multe E-uri, conservanți și coloranți, mai ales cele din magazin, cât despre cele făcute în casă, trebuie să știi că sunt greu de digerat.

Sarmale și friptura de porc: trebuie să le consumi de poftă și nicidecum să faci exces. De reținut este faptul că femeile însărcinate trebuie să consume fripturi bine fripte și nu în sânge pentru că riscă complicații precum toxoplasmoza și infectarea cu salomonela și E coli, bacterii fatale pentru bebeluș.

Alcoolul: este interzis în timpul sarcinii pentru că afectează dezvoltarea fătului și riști să naști un copil subponderal și cu probleme grave de sănătate. Un alt aspect important este că alcool poate provoca avort spontan. Înlocuiește șampania cu una fără alcool sau suc de fructe!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment