Îngrijirea tenului sensibil – Sfaturi utile de la Oana Mistrapau

skin-careÎngrijirea tenului sensibil – Sfaturi utile de la Oana Mistrapau

Pentru că ne dorim să vă oferim informații utile, dar și corecte, am apelat la un cosmetician profesionist, Oana Mistrapau.

Iată ce ne spune Oana despre tenul sensibil:

Pielea sensibilă reacționează imediat la căldură și la frig, are o toleranță scăzută la multe din ingredientele produselor cosmetice. De cele mai multe ori, această piele este uscată și fragilă și este dispusă reacțiilor alergice.

Cum vă dați seama dacă aveți un ten sensibil?

– pielea se arde foarte repede la soare

– deseori vă apar pete roșiatice pe față și gât

– apare senzatia de strangere dupa spalare

– după aplicarea unor produse pe față, pielea se înroșește, iar în unele cazuri pot apărea alergii.

Majoritatea persoanelor cu tenul sensibil, sunt persoane cu o piele deschisă la culoare din cauza lipsei de melanină. Melanina este produsă de melanocite ce se găsesc în piele, acestea au rolul de barieră împotriva razelor ultraviolete, lipsa acestora, duce la sensibilizarea pielii atunci când este expusă razelor ultraviolete. De cele mai multe ori, pielea sensibilă este și deshidratată din cauza faptului că nu produce suficiente grăsimi, iar bariera hidrolipidică este foarte slabă ceea ce permite deshidratarea.

La maturitate, aOana Mistrapaucest ten este predispus cuperozei. Tenul sensibil, poate avea mai multe cauze, de cele mai multe ori acesta este determinat genetic, însă, poate apărea datorită expunerii excesive la factorii de mediu (frig, căldura excesivă, aer uscat, raze ultraviolete), dar și datorită unei stări psihice instabile ( stres, oboseală).

Ingredienți activi pentru tenul sensibil:

– Extractul de mușețel – antiinflamator, cicatrizant

– Extractul de galbenele – hidratant si calmant

– Extractul de ceai verde – este un bun antioxidant și are efect răcoritor

– Extractul de lemn dulce – decongestionează, antiiritant.

Cum îngrijești un ten sensibil:

– Foloseste un demachiant lapte dacă tenul este uscat, iar dacă este mixt, folosește demachiantul spumă.

– Tonicul trebuie să fie hidratant, antiiritant, fără alcool, dezinfectant, răcoritor.

– Crema specială pentru tenul sensibil care să fie hidratantă, calmantă (dacă este un ten uscat, crema poate avea ingredienți grași proprii pielii).

Îngrijirea profesională:

Se recomandă un tratament la salon o dată pe lună (dacă pielea este foarte deshidratată, se recomandă o terapie de hidratare o dată pe săptămână –  5-6 săptămâni).

Dacă aveți întrebări cu privire la estetica facială, ne puteți scrie la adresa noastră de e-mail [email protected] și Oana va încerca să vă răspundă.

Tu ce tip de ten ai?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment