Îngrijirea tenului în timpul sarcinii

Îngrijirea tenului în timpul sarcinii – Află ce produse de îngrijire poţi folosi când eşti însărcinată

Există femei care suferă modificări ale tenului în timpului sarcinii lăsând problemele nerezolvate doar pentru că nu ştiu ce produse să folosească. În cazul în care aveţi un ten sensibil sau alergic este bine să consultaţi medicul dermatolog pentru a vă prescrie un tratament adecvat şi să specificaţi că sunteţi însărcinată.

Exfolianţii pot fi folosiţi în timpul sarcinii şi în perioada de alăptare, însă numai în anumite concentraţii: BHA maxim 2%, AHA maxim 12%.

Protecţia solară: medicii recomandă folosirea zilnică a unei creme de protective pentru a evita arsurile solare şi razele UV. Ingredientele cremelor solare nu aduc niciun risc femeilor însărcinate sau a mămicilor care alăptează.

Vitamina C: există sub formă de fiole pe care le poţi aplica pe ten pentru elasticitate şi revitalizare.

Produse pe bază de metronidazol: se folosesc împotriva rozaceei sau demodexului, însă numai sub acordul medicului.

Girl receiving cosmetic pink facial maskCe produse pentru îngrijirea tenului sunt interzise în timpul sarcinii?

Nu se recomandă peeling-urile cu acizi de orice fel, precum şi tratamentele pe bază de laser. Acestea sunt dăunătoare atât în timpul sarcinii, cât şi în timpul alăptării.

Dacă nu aveți probleme majore și vă doriți doar o îngrijire adecvată, puteți folosi măști naturale pe care le puteți face chiar acasă, pe bază de argilă pentru ten acneic, gălbenuș și miere de albine pentru ten uscat sau sucul de castraveți pentru cearcăne și pete.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment