Îngrijirea tenului în funcție de vârstă

Cum ar trebui să fie îngrijirea tenului?

Tenul nostru evoluează şi se maturizează odată cu noi şi la fel ca noi are nevoi diferite pe măsură ce trece timpul. Rutina de la 20 de ani nu este aceeaşi şi la 40, lucru care este firesc şi trebuie acceptat pentru a păstra un aspect tânăr cât mai mult timp. Iată câteva sfaturi de îngrijirea tenului pentru a te bucura de fermitate şi tinereţe până la vârsta a treia…

Reguli valabile indiferent de vârstă

Indiferent cât ţi-ar fi de lene sau somn, nu uita să îţi cureţi tenul seara. În cursul zilei porii acumulează impurităţi, compuse din sebum, praf şi bacterii. Omiterea uneia sau a mai multe curăţări pot rezulta în erupţii pe faţă, iar tu vei ajunge să te întrebi cu ce ai greşit de ai coşuri şi la 27 de ani.

Atunci când îţi cureţi faţa, foloseşte produse destinate tenului, şi evită să foloseşti săpunul, deoarece usucă foarte tare pielea. După spălare clăteşte faţa cu apă cât mai rece pentru a ajuta porii să se închidă şi aplică o cremă hidratantă potrivită vârstei tale. Nu uita de curăţarea, exfolierea şi hidratarea mâinilor şi gâtului, căci aceste zone sunt şi ele predispuse la apariţia semnelor de îmbătrânire.

Ruj pentru ten masliniuChiar dacă ţi se pare o corvoadă, când te expui razelor solare nu uita să aplici o cremă cu factor de protecţie inclusiv pe faţă. Această rutină nu este numai una sănătoasă, căci poate preveni apariţia cancerului de piele, ci şi ameliorează şi previne apariţia ridurilor, ce apar în urma efectului distructiv al razelor UV asupra colagenului. Totodată, nu uita de ochelarii de soare cu protecţie UV, deoarece ei nu sunt doar un accesoriu, ci şi protejează ochii în sine şi pielea foarte subţire din zona ochilor, care este foarte predispusă la riduri dacă obişnuieşti să mijeşti ochii din cauza soarelui.

Îngrijirea tenului între 20 şi 30 de ani

În această perioadă este destul de probabil să nu te intereseze foarte tare îngrijirea temeinică a tenului, deoarece e posibil să ai o piele aproape de perfecţiune, iar ridurile îţi par a fi la distanţe cosmice. Dacă ai deja probleme, cel mai probabil te confunzi cu acnee, şi din nou nu eşti foarte preocupată de păstrarea tenului tânăr, deoarece ai griji mai mari pe cap. În ambele situaţii, ar trebui să ţii cont de câteva sfaturi care pot menţine pielea tânără, pentru ca la 30+ ani să nu fie deja târziu.

Dacă suferi de acnee sau ai erupţii ocazionale, încearcă să nu piguleşti coşurile decât dacă sunt foarte vizibile şi trebuie stoarse. Dacă respectivul coş nu pare uşor de eliminat, cel mai probabil nu e, aşa că lasă-l în pace şi aplică pe timpul nopţii un produs care conţine acid salicilic. În cazul în care nu procedezi aşa, rişti să creezi mici răni pe faţă, care vor deveni cicatrici vizibile.

Îngrijirea tenului între 30 şi 40 de ani

În plus faţă de sfaturile deja menţionate, începând cu vârsta de 30 de ani trebuie să acorzi o atenţie mai mare exfolierii, deoarece cu trecerea timpului se acumulează mai multe celule moarte în ţesut, iar folosirea unui scrub înlătură respectivele celule şi stimulează regenerarea în acelaşi timp. O bună idee este şi folosirea unui ser exfoliant acid, precum cele pe bază de acid lactic sau glicolic.

Îngrijirea tenului între 40 şi 50+ ani

În această perioadă apar ridurile mai profunde şi ulterior apar petele pigmentare, sau petele de vârstă. După vârsta de 40 de ani e indicat să introduci în răndul produselor pe care le foloseşti şi cosmetice care conţin retinol, iar mai târziu creme de faţă antiaging ce conţin peptide, şi care uniformizează pigmentul pielii şi stimulează producţia de colagen. Nu trebuie însă să cheltui o avere pe creme costisitoare, dat fiind faptul că retinolul este nimic altceva decât vitamina A. Prin urmare poţi adăuga câteva picături de vitamină A şi C (aceasta din urmă iluminează tenul), în crema preferată şi obţii un produs hidratant şi anti-aging în acelaşi timp.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment