Îngrijirea pielii – Greșeli pe care le faci în timpul somnului

Îngrijirea pielii este una dintre cele mai importante și semnificative probleme care necesită atenție tot timpul. Și când spunem atenție, ne referim, de asemenea, la greșelile pe care le facem de obicei când vine vorba de îngrijirea pielii, de multe ori distrugând-o în loc să avem grijă de ea. Astfel, vom vorbi despre greșelile cele mai răspândite și mai populare greșeli de îngrijire a pielii pe care le-ai putea face în timpul somnului.

1. Dormitul cu machiaj
Aceasta este una dintre greșelile primare și cele mai esențiale pe care multe doamne o repetă în fiecare noapte. Câteodată sunt prea leneșe să se demachieze, prea obosite sau poate doar uită că au purtat machiaj toată ziua. Dormitul cu machiaj duce la blocarea porilor cu o cantitate mare de ulei și praf, mărindu-i și cauzând inflamații.

Îngrijirea-pielii-greșeli-pe-care-le-faci-în-timpul-somnului2. Dormitul cu părul desprins
Următorul lucru esențial pe care toată lumea trebuie să și-l aducă aminte este să evite să doarmă cu părul și bretonul pe față deoarece unele produse de îngrijire a părului pot cauza erupții pe frunte sau alte tipuri de probleme ale pielii. Soluția este evitarea atingerii zonelor problematice ale feței în timpul somnului, mai ales dacă părul nu a fost spălat în mod corespunzător. Chiar și uleiurile naturale din păr pot fi dăunătoare pentru starea generală a pielii. Astfel, poți prinde părul într-o coadă de cal sau îl poți prinde cu o eșarfă înainte de a merge la culcare.

3. Dormitul pe o pernă de bumbac
Țesăturile precum mătasea sau satinul sunt preferate, deoarece reduc la minimum cutele permanente și alte tipuri de probleme legate de piele și de ten. Când îți apeși fața pe fața de pernă din bumbac în timpul somnului, ți-ai putea irita pielea și acea frecare ar putea cauza cute permanente. Liniile de pe față și ridurile pot fi cauzate de fibrele dure din fețele de pernă din bumbac. Poți utiliza produse precum creme de noapte cu silicon, cu acid hialuronic sau cu colagen pentru a diminua efectul. În cele din urmă, trebuie să fii conștient de diferite bacterii, murdărie, celule moarte și alte micro elemente care sunt ascunse în pernă. Pentru a evita această problemă, spală fețele de pernă cel puțin o dată pe săptămână.

4. Somnul insuficient
Ai putea crede că acest lucru nu are o legătură directă cu pielea, însă este esențial pentru starea pielii. În primul rând, somnul insuficient face ca pielea să arate plictisitoare și provoacă apariția de cercuri albe sau negre sub ochi. În plus, acesta poate cauza generarea radicalilor liberi, care nu sunt recomandați pentru o stare bună a pielii.

5. Supradozarea produselor de curățare
Multe doamne cred că cu cât folosesc mai multe produse pentru noapte, cu atât e mai bine. Dar acest lucru nu este adevărat, deoarece, înafară de faptul că o mare varietate de produse are efectul de a diminua efectele fiecăruia în parte, poate fi dăunător pentru piele în anumite combinații. Alternarea serurilor atunci când ai probleme de piele este o idee bună.

6. Ignorarea rutinei de curățare
Înafară de faptul că uiți să te demachiezi înainte de culcare, unele femei nu își curăță pielea înainte de a merge la culcare, gândindu-se că au fața curată prin simplul fapt că nu s-au machiat în acea zi. Dar chiar și în acest caz, nu trebuie să uităm ritualul de curățare, deoarece oricât de curată ar fi fața ta în timpul zilei, cu siguranță a fost expusă mizeriei, sebuumului, poluării și este important să îți cureți porii în fiecare zi. Pentru o curățare adecvată se poate folosi un demachiant delicat sau un simplu șervețel umed, evitând apa prea fierbinte care poate irita sau usca pielea.

7. Exagerarea când vine vorba de exfoliare
Înafară de folosirea prea multor produse de curățare, multe doamne au tendința de a exagera cu exfolierea pielii. De exemplu, multe dintre ele folosesc bureți sau perii aspre, care au șanse mai mari de a irita și de a deteriora pielea în loc să o curețe. În orice caz, ai nevoie de un demachiant delicat, care va hidrata în mod corespunzător pielea. Mișcările prin care se elimină machiajul, în special în zonele din jurul ochilor, sunt importante. Astfel, mișcările trebuie să fie blânde și netede pentru a nu deteriora vasele de sânge și pentru a nu duce la iritarea și inflamarea pielii.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment