Ingrediente periculoase din pasta de dinți

Viața fără pasta de dinți este aproape de neconceput, recomandarea medicilor stomatologi fiind aceea de a ne spăla de cel puțin două ori pe zi. Mai mult decât atât, stomatologii recomandă pasta de dinți cu fluor și schimbarea periuței de dinți la trei luni sau chiar mai devreme. Nimic nou în asta, însă ce nu știai despre pasta de dinți este că îți poate pune dantura în dificultate și chiar sănătatea din cauza unor ingrediente pe care le conține.

Iată care sunt cele mai periculoase ingrediente din pasta de dinți:

– triclosanul: este un ingredient chimic cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, însă în SUA este înregistrat ca fiind un pesticid, pe care de altfel îl găsești și în produsele de curățare din gospodărie.

– dioxidul de siliciu hidrat: este un abraziv care ar trebui să albească dinții, însă acest dioxid zgârie smalțul și îngreunează reminalizarea dinților, care în mod normal se face cu ajutorul ionilor de calciu și fosforul din cavitatea bucală.

– sodiul lauryl sulfate (SLS): este un ingredient chimic din produsele cosmetice, acționează ca un detergent și are rol de spumant. Atunci când pasta de dinți face multă spumă îți produce iritații ale țesuturilor. Majoritatea cred că spuma creată de pasta de dinți este benefică, de fapt este chiar contrariul.

ingrediente-periculoase-din-pasta-de-dinti– fluorura de sodiu: este ingredientul minune pe care îl recomandă medicii stomatologi pentru prevenirea cariilor, însă dacă pasta de dinți este înghițită, provoacă greață, vărsături, diaree sau chiar dureri abdominale. De asemenea, se pare că acest compus este un ingredient folosit și pentru otrava împotriva șobolanilor.

– coloranți alimentari: îți amintești de celebra pastă de dinți în trei culori? Ingredientele folosite sunt derivate din produsele petroliere și pot provoca crize de astm, dureri de cap, oboseală și alergii. Problema cea mai gravă este că nu e necesar să înghiți pastă de dinți, deoarece substanțele se absorb în organism prin mucoasa bucală.

Un alt mit provocat de reclamele la pastele de dinți este cantitatea pe care trebuie să o folosim. În fiecare reclamă, vei vedea că pe periuța de dinți se pune pastă de dinți cât să cuprindă întreaga periuță. De fapt, trebuie să folosești pastă de dinți cât un bob de mazăre, altfel devine nociv.

TIPS: Acordă o atenție mai mare atunci când cumperi pasta de dinți și optează pentru cele obținute din ingrediente naturale.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment