Indragostit – semne fizice ca esti indragostit

Happy Couple

Indragostit – semne fizice ca esti indragostit

Numim dragoste atunci cand cuplul prezinta semne fizice ale maximului neurotransmitatorilor chimici. Indragostitii nu au ochi decat unul pentru celalalt, au roseata in obraji si palme transpirate. Pot sa nu aiba pofta de mancare sau au somnul intrerupt.

“Ma gandesc tot timpul numai la ea sau el” devine un laitmotiv. Partenerul isi va dori sa cunoasca toate detaliile vietii celuilalt si se bucura de excentritatile care, intr-o zi ii vor innebuni.

Devin obsedati de telefon (isi doresc sa sune), de e-mail si asa mai departe.

Biologic, cand esti indragostit esti practic drogat, insa datorita culturii ne place sa spunem ca suntem indragostiti. De fapt este o pofta sexuala, urmata de apropiere sau atasare de cineva, care intr-un final poate fi sau nu potrivit noua. Adevarata dragoste are nevoie de timp, cand treceti de nivelul chimic si descoperiti valorile comune pentru viitor, atunci ai gasit cu adevarat dragostea.

Atunci cand o relatie este bazata pe sex, nivelul de oxitocina creste, hormon responsabil de atasare. Femeile sunt mai afectate de acest hormon decat barbatii, pentru ca actioneaza in paralel cu estrogenii.

Odata ce femeile ajung pe la patruzeci de ani si nivelul lor de testosteron este mai in concordanta cu cel al barbatilor, ele ajung sa semene mai mult cu acestia in capacitatea de a face sex fara sa se indragosteasca. Cu mai putin estrogen si mai mult testosteron, ele nu mai sunt prizonierele oxitocinei, ceea ce inseamna ca femeile de peste 40 ani au sanse mai mici de a se mai indragosti.

Se spune ca scanteia sexuala dispare sau se diminueaza dupa trei ani. Centrul de cercetare Pew din Washington D.C. sustin teoria.

Atunci cand cuplul este cel potrivit nu va exista repulsie unul fata de celalalt, dar vor fi uneori deceptii. Nu vor mai face sex in fiecare seara, nu mai adorm unul in bratele celuilalt, nu mai adorm atingandu-se unul pe altul, nu se mai saruta in timp ce fac dragoste, se saruta tot mai rar. Cand astfel de simptome apar, atunci cuplul intra in declin.

Cele mai fericite cupluri vor fi cei care au impulsuri sexuale puternice, cand exista o astfel de atractie fizica sunt sanse mai mari sa reziste in timp. Sexul frecvent netezeste colturile ascutite ale relatiei si ii tine aproape unul de celalalt. Cine spune ca sexul nu conteaza atat de mult se inseala si cand va intra in declin nu-si va gasi explicatia.

Ce trebuie sa faci pentru a intari relatia :

Faceti activitati impreuna – mergeti la ore de yoga pentru cupluri, faceti ceva ce va sperie putin, precum sexul anal, asuma-ti riscuri si creste adrenalina in cuplu, masturbeaza-te fara sa stie celalalt, te vei simti vinovat/a  si ii vei acorda fara sa vrei o atentie marita, evita sa intri in monotonie.

Cosmina Tudosă

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager. Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!