Indisponibil emoțional

Să dai peste un indisponibil emoțional, fie bărbat, fie femeie este cea mai grea încercare pentru oricare își dorește stabilitate. Oamenii indisponibili emoțional sunt indivizi mai neterminați decât o partidă de „amor” ratată.

Indisponibilii emoțional sunt persoane rătăcite, neîmplinite sufletește, care sunt în căutarea permanentă a propriului Eu. Indisponibil emoțional se mai poate traduce cu „Nu te vreau suficient”, „Nu-mi pasă prea mult”, „Nu contezi”.

Bărbatul indisponibil emoțional este ceea ce se numește atrăgător în fața unei femei, fiind o pierdere de timp pentru acele femei care vor mai mult decât niște nopți pasionale. De cele mai multe ori, astfel de bărbați par să fie implicați la începutul relației, însă pe parcurs vei realiza că pentru el nu există planuri de viitor, vacanțe împreună, evită să te prezinte prietenilor sau rudelor și brusc te lovești de un zid: Marele Zid Impenetrabil! În acest caz, ai două posibilități: îl lași baltă și nu cedezi insistențelor sale (pentru că bărbatul indisponibil emoțional nu te vrea în totalitate pentru el, dar nici pentru altul), ori devii tolerantă și relația stagnează. ATENȚIE: STAGNEAZĂ!

Indisponibil-emotionalCea mai mare greșeală pe care o poate face o femeie într-o astfel de situație este să creadă că iubirea și implicarea ei emoțională va scoate ceva bun la suprafață. Din păcate, bărbatul indisponibil emoțional nu are scris pe frunte: „Nu vei obține mare lucru de la mine și dacă ajungi să te îndrăgostești, vei suferi!”

Atracția către oameni indisponibili se pare că are legătură cu evenimente din copilărie: dacă un individ nu a primit suficientă atenție, sprijin, înțelegere sau dragoste din partea părinților, va accepta fără să-și dea seama sau să-și dorească asta de la un posibil partener. Este ca și cum i s-a întipărit în minte că atât merită și atunci acceptă cu ușurință un astfel de comportament.

Iată câteva tipuri de bărbați indisponibil emoțional:

1. Bărbatul-narcisist: se iubește pe sine atât de mult, încât nu va fi niciodată dispus să facă vreun compromis. După o perioadă scurtă de timp, poate deveni distant emoțional, hotărăște singur ce să faceți, așteptând de la tine să-l adori și să-l ridici în slăvi, însă nici măcar atât nu va fi suficient pentru el.

2. Colecționarul: colecționează femei sau cuceriri. De regulă, este un bărbat frumos, aparent sigur pe el și flirtează cu orice femeie consideră că îi poate deveni victimă. Este cel mai ușor de recunoscut: dacă este înconjurat tot timpul de femei superficiale (acestea fiind adesea atrase de bărbații indisponibili), dacă se umflă în pene când vede o femeie frumoasă, atunci poate fi un Colecționar.

3. Bărbatul potrivit la momentul nepotrivit: Dacă tocmai a ieșit dintr-o relație este cu siguranță indisponibil emoțional și este un lucru la fel de valabil și pentru femei. Despărțirea după o relație lungă pentru un bărbat poate fi devastatoare la nivel emoțional.

4. Bărbatul care nu te caută pe tine: există bărbați care știu din primul moment că nu ești nici pe departe ceea ce ei caută, însă nu spun: nu. Plăcerile lor sunt pe primul loc și nu vor ezita să pună punct relației voastre în momentul în care a întâlnit ceea ce crede el că are nevoie.

Cum scapi de un bărbat indisponibil emoțional?

E greu, dar nu imposibil! Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l eviți. Paradoxal, indiferent ce tip de indisponibilitate are bărbatul, te va căuta din nou pentru că ignoranța ta îl va bulversa puțin. Există posibilitatea să-și dea seama de lucrurile pe care le face, dar atâta timp cât nu găsește cauza și soluția comportamentului său, va reveni la vechile obiceiuri și o va lua de la capăt!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment