Încrederea e ca hârtia

hartie

Încrederea e ca hârtia, odată mototolită, nu mai e la fel. Care-i treaba cu încrederea asta? Simplu și complicat în același timp. Se câștigă greu și se pierde ușor. Cu atât mai mult dacă vorbim despre încrederea în ceilalți.

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume, spunea Gandhi. Dar ce te faci când îți pui toată încrederea într-un om și într-o secundă se duce tot? Cum o iei de la capăt? Cum aștepți ziua de mâine la fel de liniștit? Imposibil poate că nu e, dar greu cu siguranță va fi.

Sunt oameni care pornesc cu stângul și sunt oameni care-și oferă toată generozitatea și sinceritatea pe tavă. Sunt oameni care nu apreciază începuturile. Alea când pur și simplu li se oferă totul. Gratuit. Și mai sunt oameni care se vor simți frustrați de faptul că au dat totul și nu a fost suficient. Cam despre asta este vorba. Când dau și iau se transformă doar în dau.

Ce faci când ți-ai pierdut încrederea în celălalt?

Mergi mai departe sau îi mai dai o șansă. Una. Și atât. E simplu să spui stop și de la capăt, dar când i te oferi pe tavă și știi că ai fi făcut totul, ce faci? Mai încerci o dată. De dată asta cu teamă, cu frustrări, cu întrebări. Va trebui să îți ignori gândurile și să te încrezi în celălalt. Va trebui să-ți ignori întrebările fără răspuns și să aștepți răspunsurile lui. Poate că le va avea sau poate că nu. Oricum nu mai contează din momentul în care ai hotărât să mergi mai departe.

Relație de cuplu, de prietenie sau colegialitate, nimic nu funcționează dacă nu se formează o echipă. O echipă în care ne hrănim reciproc cu încredere și susținere. Altfel e degeaba. Nimic nu va avea o finalitate de succes dacă relația nu se bazează pe respect reciproc.

Dezamăgirea lasă urme adânci. Evit-o dacă omul de lângă tine contează. Spune-i de fiecare dată când simți că e important pentru tine, spune-i câtă încredere ai în el și lasă-l să știe că vrei să facă parte din viața ta. Îi va face bine. Îți va face bine.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment