Începutul devine și sfârșit

Cum treci peste o despartireÎnceputul devine și sfârșit

Este destul de greu să știi cum să acționezi în momentele grele. Nu am reușit să fac asta nici măcar în jumătate din timpul pe care mi l-am acordat gândindu-mă la astfel de lucruri. Spontaneitate? Liniște totală? Revoltă, argumente, cuvinte aruncate, țipete, urlete, înjurături. Nu, le refuz, toate astea nu sunt pentru mine și nu vor fi niciodată, pentru că experiențele pe care le-am trăit mi-au conturat în totalitate personalitatea. Știu cine sunt și cred că am știut dintotdeauna, numai că mi-a fost frică să o recunosc.

Parcă zilele trecute se plimbau prin parcuri, terase, beau sucuri, vorbeau despre toate tâmpeniile, istorie, filosofie, muzică, artă, dragoste, oameni, viața în general.. Acum totul părea învechit, toate păreau foarte îndepărtate. A fost atât de tristă când a plecat, încât nici nu a avut curajul să-și ia la revedere. Era prinsă într-o lume închisă, era ca și când s-ar fi blocat într-o carapace și nu mai putea ieși. Toata lumea din jurul ei era patetică și parcă nimeni nu înțelegea ce-și dorea cu adevărat.
Nu a existat niciun moment pe care să nu-l fi petrecut împreună. Dar ce poți să faci când intervine obișnuința, monotonia? Când simți că totul este perfect și totuși mult prea greșit? Fugi cât te țin picioarele, desigur. Și bineînțeles șansele s-au oferit și nu s-a dat nici măcar o clipă înapoi. S-a dus fix spre țintă. Nu uitase de unde a plecat, acum o încercau sentimentele de milă, dezgust. Nu mai simțise asta până acum, dar era convinsă că este singurul lucru pe care l-a făcut corect.

Probabil că acum era mult prea târziu ca să mai păstreze legătura. Totul este până la urmă o supoziție și așa am putea duce acest delir interior la infinit: ce se întâmpla dacă am fi fost câini cu minți de oameni, ce s-ar fi întâmplat dacă Hitler era femeie? Toate aceste întrebări vor rămâne nedezlegate până la sfârșitul timpul, în caz că există unul.

Și acum, ipotetic o luăm de la capăt..

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment