În 2018 îți doresc să nu mai dormi

Cosmina Tudosa

Anul trecut, pe vremea asta, spuneam că 2016 a fost un an plin, iar 2017 va fi pentru sufletul meu. Și așa a fost.
Fac asta de vreo 8 ani. În fiecare sfârșit de an, trag linie la ceea ce a fost, apoi îmi îndrept atenția către ce urmează. Vezi tu, gândurile se mai uită, însă ceea ce scrii rămâne ca o dovadă. E ca un contract cu tine însuți pe care îl recitești de fiecare dată pentru a te valida, ori dacă am învățat ceva până acum este faptul că unul dintre cele mai importante lucruri este încrederea în sine. Și cum ai putea să-ți amintești de toate lucrurile bune pe care le-ai făcut, dacă nu citindu-le?

În 2017 am învățat că lipsa de încredere este cel mai mare dușman al tău

Nu oamenii te fac să n-ai curaj, ci tu însuți. Nu oamenii te țin pe loc, ci tu însuți. Și nici norocul nu este cel care îți dictează viața, ci tu însuți. Atât de important ești tu pentru tine!
Când cei dragi îmi spun “Nu știu ce să fac sau nu știu încotro s-o apuc”, le spun întotdeauna același lucru: “Setează-ți un obiectiv pe termen lung, apoi gândește-te la cele pe termen scurt. Apucă-te de lucrurile pe care trebuie să le faci azi, ca să-ți îndeplinești dorința de mâine.

Vrei ca în 2018 să ai bani?

Acesta ar putea fi un obiectiv pe termen lung, însă ceea ce faci ca să-ți satisfaci aceasta dorință sunt obiective pe termen scurt. Asumă-ți asta și lucrurile se vor întâmpla. Asumă-ți că lucrurile nu vor fi întotdeauna ușoare, însă dacă îți dorești cu adevărat, nimic nu-ți va sta în cale. Cum spuneam mai sus, cel mai mare dușman al tău poți fi chiar tu însuți. Când îți va fi frică, când vei simți frustrare, când nu vei avea încredere. Atunci poți strica totul.

Vrei ca în 2018 să ai liniște?

Renunță la tot ce te consumă și acordă-ți timp. Acordă-ți timp să te cunoști, să-ți recunoști greșelile, să te dezvolți. Și dacă aș fi sinceră cu tine, aș spune că e mai greu decât să-ți pui osul la muncă. Sinceritatea față de tine însuți e mai chinuitoare decât orice frică a ta. Știi de ce? Pentru că va trebui să admiți că te-ai mulțumit cu mai puțin, că tu ai fost cel care a vrut să sufere, că tu ai fost cel care spunea “lasă că merge și așa” sau că pur și simplu ai fi putut face mai mult și n-ai făcut. Unii le numesc reproșuri față de tine însuți, eu o numesc altfel: analiză constructivă. Uită-te la tine, înfurie-te, dacă simți nevoia, dar apoi fă să crească flori în locul mocirlei. Nu permite să rămâi acolo pentru că, la un moment dat, te vei afunda atât de tare, încât nimeni și nimic nu te va mai putea salva.

Pune pe hârtie tot ce îți dorești, ce simți și ce tot ai realizat.

N-ai nevoie de cuvinte pompoase și nici de talent, ci pur și simplu, gândurile pe care n-ai curaj să le scoți pe gură, lasă-le să se așterne pe o hârtie. Apoi, pune hârtia aceea deoparte și recitește-o peste ceva timp. S-ar putea să afli lucruri incredibile despre tine. Imaginează-ți numai cum reacționezi atunci când simți că ți-a căzul cerul pe cap. Poate fi panică? Sau poate furie? Sau poate nu mai ești în stare să scoți niciun cuvânt? Pune totul pe hârtie și apoi recitește când te simți liniștit. N-o face, însă, fără să-ți dai o șansă. Șansa de a te întreba “De ce am făcut așa?” sau “Ce-aș fi făcut acum, când nu mai sunt furios?”. Din nou, vei afla lucruri incredibile despre tine.

În 2017 m-am ținut de cuvânt. Tot ce am făcut în cele 365 de zile, am făcut pentru mine. Sună egoist, dar vezi tu, pentru oamenii importanți din viața mea, treaba asta egoistă este cel mai frumos cadou pe care îl puteam oferi. Prietenii nu m-au auzit plângându-mă, căci n-aveam de ce, munca n-a mai fost atât de solicitantă pentru că liniștea sufletească îți dă idei și siguranță, iar pe plan sentimental, n-am mai avut de suferit pentru că am înțeles, în sfârșit, că în fața omului lângă care vreau să-mi petrec viața, trebuie să fiu și să mă simt reală. Adică fără nicio mască. Și asta e bine. Cu toții știm asta, însă practica ne omoară.

Spuneam la un moment dat că am dormit până acum, dar m-am trezit. Asta îți doresc și ție. Să te trezești și să știi clar ce-ți dorești. Pentru că odată ce vei ști asta, vei ști și cum să obții.

Cum spuneam și anul trecut: La anul, pe vremea asta, să ne auzim cu bine, dorințele să ne fie împlinite, iar amintirile să ne pună zâmbetul pe buze.
Am avut un an bun. Îți mulțumesc 2017. 2018 te aștept cu brațele deschise.

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment