Implanturile mamare pot crește riscul unui tip de cancer rar

cancer implant mamar

Majoritatea femeilor care au ales implanturile mamare cunosc riscurile la care s-au expus. Medicii care s-au ocupat de ele sunt datori să le explice că implanturile mamare pot crește riscul unui tip de cancer rar chiar înainte de a se apuca de procedură.

Până acum ceva timp, medicii știau de posibilitatea apariției unor infecții sau alte probleme. Însă posibilitatea apariției cancerului era foarte puțin discutată.

De curând, un raport al trustului de știri NBC a pus pe gânduri o întreagă populație. Acest raport comunică informații importante despre riscul apariției unei forme rare de cancer.

FDA cu privire la tipul rar de cancer

Potrivit unui studiu realizat de FDA (Food and Drug Administration), implantul mamar conține celule care sunt asociate cu limfomul. Limfomul este cunoscut ca fiind cancerul sistemului imunitar.

Se pare că acest tip de celule au fost găsite în jurul implantului mamar, la multe dintre femeile care au ales să-și mărească bustul.

Vestea bună este că acest tip de celule se regăsesc într-un singur tip de implant mamar și se numesc BIA-ALCL. Așa că înainte a alege ce anume introduci în corpul tău, informează-te bine. Comunică cu medicul tău și ai grijă ca acesta să-ți ofere informațiile de care ai nevoie.

Mai multe despre limfom

În 2011, FDA a comunicat posibilitatea riscului de cancer pentru persoanele cu implant mamar care are conținut de BIA-ALCL. Însă atunci nimeni nu a considerat această informație utilă, având în vedere că nu exista niciun caz care să ateste cele spuse.

Ani mai târziu, în 2016, World Health Organization a confirmat faptul că implanturile ce conțin BIA-ALCL prezintă riscul de cancer limfatic.

În 2017, FDA a primit peste 400 de înștiințări cu privire la apariția cancerului rar. Peste 400 de femei care aveau implant mamar au dezvoltat lymphoma. Deși este un tip de cancer rar întâlnit, totuși sunt cazuri care demonstrează veridicitatea acestuia.

Care sunt simptomele acestui tip de cancer?

Se pare că simptomele sunt ușor de observat. Cel mai des întâlnite simptome sunt reprezentate de transpirația excesivă și dureri persistente în zona implantului. Dacă prezinți aceste semne, mergi de urgență la medic. În timpul unui examen de specialitate, medicul își va da seama dacă este sau nu este vorba de acest tip de cancer. Desigur, va fi nevoie de analize amănunțite. Însă se pare că în cazul acestui tip de cancer, se strânge un lichid în zona implantului. Apariția acestuia îi va confirma medicului că este vorba de limfom.

Trebuie să renunț la implanturile mamare?

Nu trebuie să te gândești să renunți la implanturile tale. Însă vizitele dese la medic, controalele de rutină, mamografia nu trebuie să lipsească din rutina ta.

Dacă aveai în plan să-ți mărești bustul, nu trebuie să renunți la idee. Trebuie doar să ai grijă ca medicul la care ai apelat să te informeze corect cu privire la implanturile pe care urmează să ți le pună.

Mergi la medic cu întrebările notate pe foaie ca nu cumva să uiți ceva important. Acesta trebuie să-ți spună ce trebuie să faci și după ce ai implanturile puse. Dacă sunt activități pe care trebuie să le eviți și care ar fi analizele pe care trebuie să le repeți pentru a preveni apariția unor probleme de sănătate.

Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment