Împerecherea la pisici – Află totul despre monta pisicilor

Împerecherea la pisici – Află totul despre monta pisicilor

Pentru că am și eu o pisicuță frumoasă în călduri, m-am gândit să vă ofer câteva informații utile despre perioada lor de împerechere.

Atunci când pisicuța voastră intră în călduri trebuie să știți că urmează o perioadă destul de stresantă pentru ele, mai ales dacă nu este obișnuită cu prezența altor animale, așa că este bine să o obișnuiți din timp cu compania motanilor. Atenția din partea stăpânului este absolut necesară, așa că acordă-le toată răbdarea ta.

Pisica, de orice rasă ar fi ea, poate intra în călduri mai devreme de vârsta de un an, mai ales dacă este una de apartament, însă fiziologic va fi pregătită după ce împlinește 12 luni. Un alt aspect important îl reprezintă momentul când alegi să o împerechezi, se recomandă ca la prima perioadă de călduri să nu-i aduci un motănel, pentru că nu este pregătită fizic.

Dacă nu vrei să sterilizezi pisica și dorești puiuți, atunci când îi aduci motanul pentru împerechere, trebuie să fii sigur că îți dorești asta, pentru că pisica va avea nevoie de atenție, răbdare, vizite la medicul veterinar și evident de un buget alocat pentru vitamine, ecografii și hrană specială.

Pisica persana in calduriSe recomandă ca înainte de a-i lăsa să se împerecheze, să aibă deparazitările, atât interne, cât și externe la zi, ghiarele tăiate pentru a nu se răni și un spațiu intim doar pentru ei. La început este posibil să stea separați chiar și o zi, așa că nu-i forța să stea aproape unul de celălalt până când cei doi se vor acomoda. De asemenea, evită să-i deranjezi și supraveghează-i de la distanță.

Când pisicuța ta va intra în călduri, va scoate un soi de strigăte după mascul, se va rostogoli și va deveni mai drăgăstoasă. După ce pisicuța va accepta motanul, își va plia picioarele astfel încât motanul să poată executa împerecherea.

Dacă monta a fost făcută cu succes, burtica pisicii se va rotunji vizibil după aproximativ 10 zile, când ar fi bine să o duci la medicul veterinar. Dacă pisicuța este la prima naștere, se recomandă asistența unui medic sau a unei persoane cu cunoștințe în cauză.

Dacă aveți întrebări și pot să vă răspund, puteți comenta mai jos!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

2 Comments

 1. Reply
  Marisha Pascal

  Daca pisica il bate pe motan cum e posibil de facut imperecherea ? cum sa-i facem sa se apropie ?

 2. Reply
  Bogdan

  Buna am si eu un Montan British shorthair de 7 luni pentru prima data .Care e varsta la care pot sa il duc la imperecheat
  Multumesc!

Leave Your Comment