Îmi plac oamenii cu bun simț

femeie cu bun simt

Dar mai ales femeile cu bun simț. Pentru că femeile au darul de a fi rele așa pur și simplu și parcă aș spune eu că sunt de apreciat femeile cu bun simț. Se spune despre bun simț că este talentul de a vedea lucrurile așa cum sunt și de a face lucrurile așa cum trebuie făcute, însă femeile nu sunt așa.

De ce nu au femeile bun simț?

Femeile se hrănesc cu răutate gratuită. Unele, ce-i drept. Sper. Sunt femeie și recunosc că ne place bârfa și să spunem lucruri răutăcioase, de parcă asta ne-ar face să ne simțim mai bine. De ce să ne acceptăm defectele? De ce să recunoaștem că sunt femei pe care ar trebui să le admirăm? De ce să ne uităm cu drag la o femeie cu bun-simț, care reușește să se pună pe picioare de una singură? Păi nu e mai simplu să spunem: „Uite-o și pe aia, ce iubit frumos are! Nu-l merită! Oare ce-o fi văzut la ea?”

Mi s-a întâmplat să fiu analizată din cap până-n picioare și mi s-a întâmplat să văd răutate. Gratuită. Fără ca zeitățile feminine din jurul meu să aibă habar cine și ce sunt. Fără să mi se dea vreo șansă. Așa sunt femeile. Unele.
În afară de femeile care simt o nevoie morbidă de a comenta negativ despre altele, mai sunt și alea care țin morțiș să vadă cu cine au fost înlocuite: „Oare e mai frumoasă? O fi grasă? Ah, e grasă, ce-o fi văzut la ea? Dar oare are bani? Sigur stă cu ea pentru bani. ” Să le spunem Stalkerițe.

Dragă Stalkeriță, dacă ți-ai făcut viața ta și aparent ești foarte fericită, de ce simți nevoia să te uiți și-n castronul altora? Dacă n-a fost să fie, de ce te-ar mai interesa ce se întâmplă cu alții? Sunt femeie și nu înțeleg competiția asta nefirească, cum nu înțeleg nici lucrurile făcute sau spuse fără niciun scop.

Am căutat o definiție a bunului simț și nu am găsit. Pare că nimeni nu are niciun interes să scrie despre asta sau pur și simplu nu există o definiție scurtă a bunului simț. Pe baza celor șapte ani petrecuți acasă, aș spune că bunul simț înseamnă înțelegere, armonie, conștiință, altruism. Bunul simț ar trebui să însemne consecințele faptelor tale, iar atunci când încalci una dintre aceste reguli, creezi o stare de disconfort, deranjezi, jignești sau pur și simplu faci pe cineva să sufere. Un fel de: „Ce ție nu-ți place, altuia nu face!

Alexandru Paleologu a spus că „Bunul simț este contrariul prostiei, mai mult chiar decât inteligența„. Și atunci, dacă ție, draga mea, îți lipsește bunul simț, cum te numești?

Suntem femei, haideți să avem bun simț, căci bunul simț înseamnă feminitate și discreție. Suntem femei și trebuie să ne păstrăm titulară la loc de cinste. Fără kitch, fără „prea mult” și fără răutate. E bine să ai bun simț în toate: de la felul cum te îmbraci, cum te comporți până la felul în care vorbești. Și dacă ești femeie și nu-l ai, asta spune multe despre tine!

Nu-i suficient să fii frumoasă, nu-i suficient să fii deșteaptă și nu-i suficient să ai o poziție socială decentă. Draga mea, alege să fii o femeie cu bun simț!

Sursă foto: pixabay.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment