Îmi pare rău – Formula magică în viața de zi cu zi

Îmi pare rău – Formula magică în viața de zi cu zi

Să greșești este cumva omenește. Toți facem greșeli la un moment dat față de iubit/ă, prieteni, părinți, dar câți dintre noi avem curajul să spunem că ne pare rău? Să spui că îți pare rău înseamnă că îți ceri iertare, că te-ai oprit pentru un moment și ți-ai dat seama că ai făcut rău cu sau fără intenție.

Primul pas este să-ți asumi responsabilitatea: dacă te ascunzi în spatele unor scuze și nu-ți recunoști greșelile, fie că vorbim despre viața profesională sau personală, nu vei obține altceva decât o lipsă de încredere din partea celorlalți.

Scuzele adresate sincer sunt cele care te pot ajuta să dai uitării celor întâmplate, așa că începe o discuție deschisă în care trebuie să-ți explici raționamentul din momentul în care ai greșit. Oferă-i posibilitatea celui față de care ai greșit să se descarce și să-ți aducă reproșuri pentru a se descărca.

Imi pare rauNu uita că pentru a îndrepta o greșeală trebuie să acorzi timp, atât ție, cât și celui față de care ai greșit. Conștientizează consecințele greșelilor tale și încearcă să nu le mai repeți.

De regulă, greșelile le poți evita punându-te în locul celuilalt și analizând propriile tale reacții, așa cum spune și proverbul „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.”

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment