Îmbrățișările fac bine

Cuplu imbratisat

Din când în când, fă asta. Îmbrățisările fac bine. Oricui. Și ca să fim sinceri, cine nu are nevoie de afecțiune și interacțiune socială? Îmbrățișează-ți copilul, mama, prietenii, iubitul, iubita. Dar fă-o cu dragă inimă și te vei simți om.

Îmbrățișările bune au o încărcătură emoțională atât de mare, încât te pot vindeca de orice suferință. Există studii conform cărora, specialiștii au ajuns la concluzia că toate cuplurile care se îmbrățișează des, se pot vindeca emoțional de orice suferință. Și atunci, de ce să nu dormim îmbrățișați? De ce să nu-i oferi o îmbrățișare atunci când pleci la serviciu? De ce să nu-i oferi o îmbrățișare mamei tale în fiecare zi? Îmbrățișările fac bine.

Cele mai bune îmbrățișări sunt cele când poți exprima căldură sufletească sau mai bine zis când te simți în siguranță. Despre asta este vorba: despre siguranță. Îmbrățișările sunt acele gesturi care reduc nivelul de stres, oferă protecție și generozitate, iar partea frumoasă a lucrurilor este că nu trebuie să vină întotdeauna însoțite de cuvinte. Uneori, o simplă îmbrățișare face cât o mie de cuvinte!

Cuplu imbratisatDe ce ar trebui să îmbrățișezi pe cineva drag?

1. Pentru că îi transmiți energia ta: de câte ori nu ai stat lângă cineva mai slab decât tine? Sau care simțeai că are nevoie de puțină încurajare? Îmbrățișările transmit energie pozitivă și nu o dată pot fi tot ceea ce are nevoie cel de lângă tine.

2. Pentru că vindecă: câte boli nu apar din cauza stresului? Dacă îmbrățișările reduc nivelul de stres, de ce să nu o facem mai des?

3. Pentru că oferă siguranță: toți avem nevoie de asta, într-un fel sau altul, de ce să fim egoiști și să nu ne oferim unul altuia sentimentul de siguranță?

4. Pentru că oferă încredere: din când în când, oricât de puternici suntem, avem nevoie de cineva să ne arate că putem avea încredere: în noi și în ceilalți.

5. Pentru că e gratis: ce te costă să oferi o îmbrățișare și o vorbă bună? Crezi că devii mai vulnerabil? Nu. Din contră. Ești mai puternic tocmai pentru că îți așezi vulnerabilitățile pe tavă.

De ce este atât de important să oferi îmbrățișări?

Limbajul corpului vorbește de cele mai multe ori, iar o îmbrățișare poate umple golurile lăsate de o ceartă, o suferință sau chiar de timpul petrecut la distanță. Apoi, prin îmbrățișări se elimină oxitocina, un hormin care te face să te simți mai iubită și protejată de partener. Psihologii recomandă îmbrățișările tot timpul atunci când un cuplu trece prin perioade de stres, tocmai pentru a-i  ajuta să se conecteze emoțional.

Îmbrățișările fac bine. Amintește-ți din când în când asta.

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment