Herpesul – Simptome si tratament

Herpesul – Simptome si tratament

Herpesul este o leziune numita si leziunea produsa de febra, format din vezicule mici localizate la nivelul gurii. Pielea veziculelor devine rosie si inflamata.

Ce provoaca herpesul?

Leziunea herpetica este cauzata de virusul herpes simplex (HSV), fiind impartit in doua tipuri: virus herpes simplex (HSV-1) duce la aparitia de leziuni la nivelul buzei si gurii (herpes labial), in timp ce tipul 2 de virus herpetic (HSV-2) cel mai adesea produce herpes la nivelul aparatului reproducator . Ambele tipuri de virus pot cauza leziunea herpetica cu cele doua localizari daca pielea vine in contact cu virusul.

Simptome:

– febra

– salivare excesiva

– inflamarea gatului

– inflamarea gurii

In momentul in care o persoana a contactat virusul, aceasta poate face herpes de-a lungul vietii de cel putin 3-4 ori pe an. In cazul herpesului recurent exista o serie de factori care favorizeaza aparitia leziunii precum:

– stresul

– oboseala

– dereglarile hormonale (menstruatia la femei)

– sarcina

– alergiile alimentare

Persoanele cele mai afectate sunt cele care au un sistem imunitar scazut.

Tratament:

In momentul de fata nu exista un tratament care sa vindece pacientul de herpes, insa exista o serie de unguente/pastile care pot reduce durata  leziunilor herpetice. (Aciclovir unguent si pastile, plasturi herpetici). Este foarte important ca atunci cand va simtiti mai slabiti sa administrati vitamina C sau propolis pentru a ajuta sistemul imunitar.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment