Hermès, Prada, Louis Vuitton și pielea de struț

hermes

Știi de ce sunt atât de scumpe gențile Hermès, Prada, Louis Vuitton?

În septembrie 2015, anchetatorii PETA au călătorit în Africa de Sud pentru a obține imagini în exclusivitate  de la cei care furnizează piele de struț pentru marile companii de genți, precum Hermès Birkin, Prada, Louis Vuitton și alte case de modă de lux.

În timpul transportului către abator, struții (majoritatea încă pui) sunt loviți cu brutalitate de către muncitori. Ba mai mult decât atât, unul dintre directori și-a permis să facă și o glumă proastă spunând că va chema poliția de animale pentru felul în care își permit muncitorii să trateze păsările.

Anchetatorii au surprins imagini cu muncitorii care foloseau electroșocurile pentru a face păsările să cadă, ca mai apoi să le taie gâtul.

Aceste abatoare furniează piei de struț pentru Hermès Birkin, Prada, Louis Vuitton și alte case de modă de top din Europa.

Penele sunt curățate de pe struți când aceștia sunt încă pe deplin conștienți, ca mai apoi să fie folosite la costumele pentru Moulin Rouge și festivalurile de la Rio. Carnea se vinde în Africa de Sud și apoi exportată în principal în Europa.

Western Cape din Africa de Sud este cea mai mare fermă de struți din lume, care furnizează piele de lux pentru Hermes, Prada și alte case de modă.

Dacă în mod obișnuit, un struț poate supraviețui până la 40 de ani în sălbăticie, în astfel de crecătorii sunt sacrificați la vârsta de numai un an, iar puii de numai câteva luni sunt sacrificați pentru a obține portofele din pielea lor.

Atunci când vă gândiți să vă achiziționați o geantă care prezintă astfel de găuri, ar trebui să vă amintiți de imaginile de mai jos. Merită oare nu numai să le purtăm, dar să dăm și bani pe ele?

hermes
Pinterest

Acesta este documentarul realizat de PETA cu felul în care sunt tratați struții pentru gențile de lux:

Eu am semnat petiția împotriva lor, o puteți face și voi accesând site-ul oficial PETA.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment