Hepatita B și sarcina – Află cum îți influențează sarcina dacă ești purtătoare de virusul B

Hepatita B și sarcina – Află cum îți influențează sarcina dacă ești purtătoare de virusul B

Despre transmiterea virusului B, tratament și simptome am scris deja aici, însă dacă vreți să rămâneți însărcinate, trebuie să țineți cont de câteva lucruri foarte importante.

Hepatita B se transmite către bebeluș de la mama infectată. Este foarte important ca mama să știe că este purtătoare de virusul B, pentru că nu are voie să nască normal și nici să alăpteze.

Dacă te-ai hotărât să ai un copil, vorbește cu medicul tău, spune-i despre virusul B, astfel încât să ți se recomande administrarea de imunoglobuline specifice împotriva virusului B. Pe parcursul sarcinii se recomandă evitarea consumului de alcool și medicamente care pot afecta ficatul.

Viitoarea mamă trebuie urmărită constant pentru a preîntâmpina orice complicație, cât despre partenerul mamei, acesta trebuie vaccinat în cazul în care nu este și el purtător de virusul B.

Copilul născut de o mamă infectată cu virusul B, va fi vaccinat în următoarele 12 ore de la nașterea lui, pentru a diminua riscul de infectare de la mamă.

Dacă se administrează vaccinul concomitent cu imunoglobulinele bebelușului, șansele lui de a fi infectat sunt diminuate semnificativ (sub 10%).

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment