Habar n-aveți care-i treaba cu moldovencele

Moldovence

De când m-am mutat în București, tot aud în stânga și-n dreapta despre cum sunt moldovencele. Și n-aud întotdeauna de bine. Nimic de obiectat, că pădurea are uscăturile ei și-n Moldova, și-n Ardeal. Dar unii dintre voi parcă prea exagerați.

Haideți să vă spun eu cum stă treaba cu moldovencele:

1. “Toate moldovencele sunt cur*e.”

Știu că sunt multe peste hotare care își câștigă pâinea așa, dar încă n-am găsit cifrele oficiale care să ateste faptul că toate, dar toate moldovencele sunt niște cur*e. Așa că până atunci, v-aș ruga să nu mai generalizați.

2. “Dacă ești moldoveancă, ești bună.” (Parcă mi-l și imaginez pe prost cum râde pe sub mustăți, mândru ca o felină. Arrr!)

Treaba asta n-o înțeleg. Ne supărăm și dăm ochii peste cap că moldovencele sunt cu**e, dar ne râde botu’ la câte una, că e bună. Păi, nu se presupune că dacă “e bună” înseamnă că o fi căpătat și experiența asta de undeva? Nu există moldoveancă bună și ardeleancă lemn. Există femei pasionale, femei fără încredere de sine, femei prea educate și femei cu sau fără experiență. Și se aplică pentru toate femeile, de oriunde ar fi ele.

3. “Moldovencele fac mâncare bună.”

Acum că mă gândesc bine, moldovencele astea sunt bune la orice. Îți dai seama? Și bună și gospodină? Poate că mâncarea moldovenească e gustoasă, dar asta nu-ți oferă garanția că toate moldovencele fac mâncare bună. Lucrurile sunt mai simple de atât: a învățat să gătească sau nu. Ca orice altă fată/femeie.

4. “Moldovencele sunt rele.”

Asta îmi place cel mai mult, dar o pun pe seama accentului. Adevărul e că sună grav când auzi “Nu-i di bini diloc”, ai putea spune că moldovencele sunt rele. Dar nu-s. Nu toate. Femei care au curaj să spună verde-n față ce cred, găsești peste tot. Există și moldovence care-și iau palme și tac mâlc și există și moldovence care-ți dau cu paru-n cap. Depinde de educația și personalitatea fiecăruia.

5. “Moldovencele sunt ambițioase.”

Asta cred că e adevărată. Că-s femei care dau cu sapa și au ambiția să le crească roșia în grădină sau că sunt femei care vor să conducă lumea, tot ambiție e. Și tind să cred că nici aici nu contează ce nație ești. Mai mult sau mai puțin, toți suntem ambițioși. O femeie care nu a clintit un deget în viața ei, nu poate fi ambițioasă? Țelul poate că face diferența.
Sunt și moldovence mișto, dar sunt și lepre. Ca peste tot! #Stereotipuri

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment