Gustări fără calorii pentru nopțile târzii

gustari fara calorii, gustari de seara

Ce gustări poţi servi seara

Atunci când ţi-e poftă de o gustare, dar îţi dai seama că este prea târziu să mai ronţăi, nu te îngrijora. Dacă râvneşti după ceva bun şi nu faci nimic altceva decât să te gândeşti la asta, ar fi cazul să pui mâna pe ceva. Din lipsă de anumiţi nutrienţi sau din cauza stresului, corpul tau slăbit îţi transmite disperat semnale să-l ajuţi. Bineînţeles, asta nu înseamnă că trebuie să te arunci spre cea mai apropiată prăjitură. Noaptea, metabolismul lucrează mai greu, iar mâncărurile prea sărate, dulci sau bogate în grăsimi pot dăuna formelor tale. În orice dietă există o excepţie. Orice persoană poate ceda din când în când unei pofte, imediat după cină. Chiar şi dacă nu eşti genul care ţine diete, dar vrei să te păstrezi în formă, veşti bune pentru toată lumea: există gustări cu aproape zero calorii, sănătoase, dar care îţi vor satisface cu siguranţă poftele şi te vor ajuta să ai un somn liniştit. Iată care sunt cele mai bune gustări pentru nopţile tărzii.

gustari fara calorii,  gustari de seara

Stafidele

Dacă ţi-e poftă de ceva dulce, dar să fie sănătos şi fără să îngraşe, stafidele sunt gustări ideale de seară. În plus, sunt un aliment minune pentru digestie, fiind pline de fibre şi minerale benefice organismului tău. Dacă nu ai mâncat nimic la cină, o lingură de stafide va ajuta la absorbţia şi reducerea acidului gastric, eliminând astfel senzaţiile de arsură din capul pieptului.

Popcornul sau floricelele

Nu ai stare şi vrei să ronţăi ceva? Şi ce dacă e trecut de ora şase seara. Află că popcornul are extrem de puţine calorii şi poţi să consumi liniştit un castronel de floricele înainte să dai stingerea. Bineînţeles, aici mă refer la popcornul pregătit de tine acasă, şi nu cumpărat din magazine, plin de aditivi.

Măr cu migdale

Atât migdalele, cât şi merele sunt bogate în vitamine şi fibre. În plus, sunt ideale pentru digestie şi detofixiere. Dacă nu ştii ce gustări să serveşti între mese sau noaptea tărziu, ia un măr, taie-l în felii subţiri şi mănâncă-l împreună cu câteva migdale în cazul în care nu vrei să te balonezi sau să te usture stomacul. Pe lângă faptul că sunt sărace în calorii şi zahăr, aceste gustări îţi vor proteja organismul şi îl vor menţine sănătos.

Ciocolata neagră

Nu te speria. Ai citit bine, da, ciocolată. Însă nu orice fel de ciocolată, ci amăruie, cu cel puţin 70% cacao. Câteva bucăţele de ciocolată neagră îţi vor potoli imediat dorinţa de ceva bun, fără să te facă să te simţi vinovat după ce ai mâncat. Pudra de cacao conţin antioxidanţi şi îţi vor aduce beneficii pentru inimă, ajută memoria şi reduce riscul apariţiei diabetului.

Kiwi

Poate că nu ştiai, dar există şi dietă cu kiwi. Gustări ideale între mese sau de seară, kiwi pot fi o mână cerească în cazul în care ai poftă de ceva bun, dar nu vrei să-ţi strici silueta. Explozie de vitamine şi fibre, dar cu mai puţin de 60 de calorii, aproape că nici nu există ceva mai bun decât atât. Poţi fi sigur că nu există niciun risc cu aceste gustări. Dacă nu ai kiwi, şi fructele de pădure îngheţate sunt ideale ca desert de seară. Poţi să le consumi alături de un iaurt degresat sau poţi să faci un shake nemaipomenit din ele.

Ciupercile

Ciupercile, alături de castraveţi, sunt considerare gustări cu „zero calorii” şi sunt ideale de consumat seara şi de alungat foamea. Ciupercile sunt o sursă bună de potasiu, fibre, antioxidanţi, vitamine şi nutrienţi cu proprietăţi anticancerigene si chiar substanţe care induc relaxare.

Măslinele

Măslinele sunt ideale în orice parte a zilei. Cărnoase şi săţioase, te pot ajuta să scapi de senzaţia de foame. Sunt nişte regine al alimentelor benefice pentru organism, fiind unele din cele mai sănătoase gustări. Pe lângă faptul că sunt sărace în calorii, reduc nivelul colesterolului din corp şi împiedică asimilarea grăsimilor nedorite în organism.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment