Gustă-ți cuvintele înainte să le scuipi

cuvinte

Există o vorbă, care zice cam așa: „Nu promite când ești fericit, nu răspunde când ești nervos.” E un fel de-a spune „Gustă-ți naibii cuvintele înainte să le scuipi, altfel e posibil să te otrăvești singur„.

Uneori e mai bine să taci și nu fac niciun îndemn către tăcerea totală, doar că uneori e bine să nu-i permiți gurii să vorbească fără să gândească și cum creierul se mai poate bloca, zic eu că e mai bine să taci. Măcar până în clipa în care vei reuși să fii rațional.

În Decalogul Tăcerii există 10 reguli pe care am putea să le respectăm:

1. Taci, dacă nu ai de spus ceva folositor!
2. Taci, atunci când ai vorbit destul!
3. Taci, până când îţi vine rândul să vorbeşti !
4. Taci, atunci când eşti provocat !
5. Taci, când eşti nervos şi iritabil !
6. Taci, când intri în biserică, pentru ca Dumnezeu să-ţi poată vorbi !
7. Taci, când pleci de la biserică, pentru ca Duhul Sfânt să poată imprima în mintea ta lucrurile pe care le-ai auzit !
8. Taci, când eşti ispitit să bârfeşti !
9. Taci, când eşti ispitit să critici !
10. Taci, cât ai timp să te gândeşti înainte de a vorbi !

De ce să irosești cuvinte dacă nu ai nimic de spus folositor? De ce să vorbești în continuu, când ar trebui să-ți pese și de părerea celui de lângă tine? De ce să fii impertinent și să vorbești peste alții? De ce să scuipi cuvinte pe care apoi le regreți?

Sunt momente când e bine să taci și dacă nu știi cum să faci asta îți propun un exercițiu foarte simplu: gândește în avans! Gândește-te și pune-te în locul celuilalt atunci când ești calm. Ți-ar plăcea să primești cuvintele pe care tu le arunci fără milă? Ți-ar plăcea să simți ce simte celălalt? Sper că nu. Fă asta tot timpul și la un moment dat va fi natural.

Gustă-ți cuvintele înainte să le arunci, altfel lasă un gust amar..

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment