Guma de mestecat – Ce se intampla daca inghiti guma

Guma de mestecat – Ce se intampla daca inghiti guma

Exista o serie de mituri legate de guma de mestecat, unele dintre ele fiind chiar neadevarate. Se spune ca daca inghiti guma, se vor lipi intestinele intre ele sau ca vei sta cu guma in stomac mai mult de 7 ani. Nu sunt adevarate, insa exista cateva riscuri la care te supui, mai ales daca discutam despre copii cu varste fragede.

De ce este periculoasa guma daca o inghiti?

Pentru ca tractul digestiv nu este capabil sa o digere. Varsta minima la care un copil poate incepe sa mestece guma este 5 ani. Atunci incepe sa inteleaga mai bine si sa faca diferenta intre o bomboana si o guma.

Guma de mestecat devine periculoasa daca se inghite periodic sau bucati mai mari si asta in cazuri destul de rare.

Guma de mestecat nu este periculoasa doar la inghitire, ci si daca este mestecata periodic datorita aportului de zahar (daca au zahar) si a efectului laxativ.

Un alt aspect nociv este stimularea secretiei salivale, care la randul ei stimuleaza secretia sucului gastric care poate provoca gastrita. O guma nu se mesteca mai mult de 10 minute dupa masa.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment