Greșeli pe care le faci și atrag gândacii în casă

gandaci in casa

Gândaci în casă. Sună îngrozitor, știu. Dar ei există și de cele mai multe ori, chiar noi îi atragem în casă și nu numai. Pentru asta trebuie să aflăm care sunt greșelile pe care le faci și atrag gândacii în casă.

Acum, trebuie să știi că nu mă refer la o specie anume de gândaci, ci la toți. Și cei de bucătarie, de apartament, de casă sau curte. Toți sunt greu de suportat și nimeni nu-ți dorește să conviețuiască cu așa ceva în locuința sa, indiferent cât de mare sau de mica este.

Sunt sigură că printre cei care citesc acest articol se află și persoane cărora nu ele este nici frică, nici scârbă de acești gândaci care reușesc să-ți facă loc în casele noastre, însă, cu siguranță nimeni nu-și dorește să doarmă, să mănânce și să locuiască cu ei, zi de zi.

Deși nu-i suportăm și nu-i dorim, trebuie să știi că există anumite activități pe care le facem sau nu le facem, care atrag aceste ființe nedorite, lângă noi.

Nu cureți spațiile în care nu locuiești din casă

Dacă ai camere sau spații pe care nu le utilizezi dar nici nu îți faci timp de ele și le cureți din când în când, află că aceste spații sunt mai mult decât perfecte pentru aceste viețuitoare. Chiar dacă spațiile respective sunt goale, nemobilate. Din aceste camere până în cele în care locuiești tu, nu este foarte mult și ei se mișcă foarte repede.

Găuri și spații nereparate

Dacă ai zone ale casei care necesită renovare, nu mai aștepta și apucă-te de treabă. Chiar și ușile, necesită, din când în când o verificare pentru că gândacii își fac loc prin cele mai mici găuri, atât de mici că nu se pot vedea cu ochiul liber. Pe acolo își vor face loc în locuința ta, venind din exteriorul casei.

Nu îți cureți ustensilele

Atât în bucătărie, cât și în baie, avem diverse ustensile pe care le utilizăm. În bucătărie, trebuie să ai totul curat. Resturile de mâncare și grăsimea depusă pe diverse zone și lucruri, atrag cei mai mulți gândaci, aceștia simțindu-se ca acasă. Dar nu la tine, ci la ei acasă. Apoi, baia, la fel trebuie curățată des, pentru că pe lângă depunerile de praf, bacterii și calcar, avem și gurile de la duș și chiuvetă, prin care gândacii își vor face loc în casa ta. Dacă nu cureți foarte bine casa, vei risca să ai niște colegi de apartament pe care nu-i dorește nimeni.

Dacă nu ți-ai dat seama deja, gândaci trag la spațiile necurățate, deci, la spațiile murdare. Pentru a-i ține la distanță, păstrează casa aerisită, nu o aglomera cu mobile și lucruri nefolositoare și curăț-o cât de des poți, pentru că astfel vei reuși să-I ții pe acești inamici la distanță.

Dacă deja ai parte de ei, încearcă să pui în practică sfaturile de mai sus și fii atent dacă îi pui pe fugă. Dacă nu, încearcă să-I alungi cu produse de specialitate și cu metode mai puțin tradiționale.

Sursă foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment