Greşeli pe care le faci când te speli pe faţă

spalat pe fata

Ce greşeli faci când te speli pe faţă

Modul în care te speli pe faţă şi îţi cureţi tenul poate fi de două ori mai important decât oricare alt tratament de îngrijire a tenului. Multe femei nu dau prea multă importanţă acestui procedeu, însă pentru un ten cu adevărat îngrijit şi sănătos, o curăţăre corectă este esenţială. Doar să arunci cu apă pe faţă dimineaţa nu este deajuns. Epuizezi bani peste bani pentru produse cosmetice scumpe şi de calitate, însă tenul tău este în continuare iritat, uscat sau prea gras? Poate că trebuie să acorzi mai multă importanţa modului în care te speli pe faţă . Dacă nu vrei ca tenul să-ţi fie în continuare afectat, iată din ce greşeli trebuie să te opreşti pentru a avea un ten fericit.

Temperatura apei nepotrivită

Cea mai mare greşeală pe care o putem face atunci când ne spălăm pe faţă este să nu dăm importanţă la temperatura apei. Pielea feţei este cea mai sensibilă, în special cea din jurul ochilor, iar o temperatură prea ridicată aplicata pe faţă poate dăuna. Apa fierbine usucă şi irită tenul, ducând la eliminarea uleiurilor naturale. Un ten fără un strat subţire de ulei natural protectiv va produce un exces de sebum, şi nu vrei asta. De asemenea, nici apa prea rece nu ajută cu nimic. Nu curăţă bine impurităţile şi resturile din produsele de curăţare. Într-adevăr, apa rece ajută la închiderea porilor, însă păstrează această la etapă la sfârşit, după ce ai spălat şi clătit faţa cu apă calduţă.

fata, greseli cand te speliTe speli prea des

Ce-i prea mult strică. Ştim, vrei să te asiguri că ai un ten curat şi nu vei lăsa nici un praf să-ţi strice  planurile. Cu toate acestea, spălatul prea des poate dăuna pielii. Distrugi microorganismele bune de pe piele şi nu laşi tenul să-şi echilibreze nivelul de uleiuri naturale. Mai mult de două ori pe zi nu te spăla, altfel rişti să-ţi iriţi pielea.

Gelul de curăţare neadecvat ţie

Alegerea produselor de îngrijire potrivite tenului tău nu este o joacă şi trebuie luată în serios. Demachiantele şi produsele de curăţare au un rol important în îndepărtarea feţei şi echilibrarea nivelului de sebum. Dacă ai tenul gras, evită produsele de curăţare pe bază de uleiuri, iar pentru un ten mixt alege un gel de faţă spumos.

Exofolierea feţei prea des sau deloc

Nu uita că una dintre metodele eficiente de a păstra un ten sănătos şi pori curăţaţi este să te speli pe faţă cu ajutorul unui gel exfoliant. Poţi să acorzi un minut în plus acestui ritual măcăr o dată pe săptămână şi vei fi cu siguranţă mulţumită de rezultate. Toate bune şi frumoase, asta până când depăşeşti folosirea lui mai multe de două ori pe săptămână. Chiar dacă prietenele tale îţi spun că este în regulă să te exfoliezi de două, trei ori pe săptămână, eu te-aş sfătui să nu faci asta. O singură dată este îndeajuns. Stabileşte-ţi o zi în care vei sta acasă, nu te vei machia şi nu te vei expune prafului de afară măcar pentru câteva ore. Foloseşte dimineaţa un scrub pentru îndepărtarea stratului de celule moarte şi regenerarea pielii. Utilizarea acestuia de prea multe ori sensibilizează pielea, o usucă şi o irită.

Nu te clăteşti îndeajuns

Odată ce ţi-ai găsit gelul sau exfoliantul potrivit, regula de aur pentru un ten care respiră prin pori curaţi este să te clăteşti cu apă din abundenţă. Nu uita să clăteşti bine în jurul nasului, pe linia bărbiei şi a părului. Uneori neglijăm aceste părţi, iar porii se pot înfunda cu reziduri rămăse, iritând astfel pielea.

 Prosop universal

După ce te-ai spălat pe faţă, nu întinde şi freca pielea cu prosopul. Tamponează uşor şi asigură-te că ai un prosop curat şi uscat separat pentru faţă.
La sfârşit, nu uita să foloseşti crema hidratantă de zi sau de noapte, după caz.

Sursă foto: www.pixabay.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment