Greșeli pe care le faci atunci când alergi

alergare

Știi care sunt greșelile pe care le faci atunci când alergi?

O modalitate foarte bună de a rămâne în formă și sănătos este să alergi. Cu toate acestea, este un exercițiu care provoacă adesea leziuni. Unele sunt minore, dar ți-ai putea deteriora articulațiile genunchilor și gleznei. Este importat să urmezi câteva sfaturi de siguranță pentru a evita numeroasele greșeli pe care le faci atunci când alergi. Uite care sunt cele pe care le faci, probabil, fără să-ți dai seama!

Nu porți pantofii potriviți
Ai nevoie de o pereche de adidași proiectată pentru alergat și concepută pentru picioarele tale. Există atât de multe posibilități și tu vrei să nu cheltuiești prea mult. Cu toate acestea, merită să faci o astfel de investiție. Ar trebui să știi că nu plătești doar numele brandului. Banii sunt investiți în confort, durabilitate și personalizare. Investește într-un test de alergare pentru a vedea cum trece greutatea de pe un picior pe altul și fii sigur că adidașii se potrivesc perfect și sprijină articulațiile.

alergareNu știi să faci încălzirea
Înainte de a face încălzirea și întinderi înainte, tu sari direct la alergatul pe distanțe lungi. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face. Când nu te încălzești, crești riscul mai multor leziuni. Ruperea ligamentelor și a mușchilor este comună, deoarece organismul nu este pregătit pentru alergat. Încălzirea ajută la asigurarea flexibilității mușchilor și ligamentelor.

Nu respiri corect
Pare o greșeală ciudată, dar afectează efortul pe care îl depui și beneficiile pe care le obții. Trebuie să-ți stabilești modelul de respirație care funcționează cel mai bine pentru tine. Unii oameni preferă să inspire de patru ori și să expire de două ori, în timp ce alții inspiră de trei ori și expiră tot de trei ori. Acest proces depinde de capacitatea plămânilor tăi și ce metodă ți se pare mai simplă. Odată ce ai început să respiri corect, vei alerga mult mai ușor.

Vrei prea multe, într-un timp prea scurt
Dacă te grăbești și vrei să faci prea multe într-un timp prea scurt, te poți leza. Organismul tău are nevoie de a-și construi rezistență și diferite capacități. Nu încerca să termini un maraton din prima zi. Dacă nu ai mai alergat în trecut, trebuie să începi cu 1.5 kilometri și să evoluezi de acolo. Același lucru se aplică și vitezei. Nu încerca să alergi prea repede de la început.

Nu te relaxezi
Nu uita să te relaxezi în timp ce alergi. Mulți alergători țin presiunea pe umeri și în partea de sus a spatelui, provocând dureri sau chiar leziuni. Cel mai bine este să-ți miști mâinile. Un alt beneficiu este că arzi mai multe calorii astfel.

Nu te hidratezi destul
Nu uita să bei apă. Deși nu e indicat să bei prea multă înainte să alergi, trebuie să bei destul de multă după. Organismul tău va avea nevoie de mai mult de cele opt pahare de apă recomandate pe zi, deoarece vei transpira mult. Încearcă totuși să nu o bei prea repede după repriza de jogging, pentru că acest lucru poate duce la vărsături și probleme digestive.

Sursă foto: pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment