Greșeli pe care le fac femeile în ținuta office

tinuta office

Fie că te duci la un interviu, fie că deja lucrezi într-un mediu unde ținuta office trebuie să fie impecabilă, trebuie să respecți câteva reguli. Succesul pe plan profesional depinde și de felul cum te îmbraci, nu numai de cunoștințele sau competențele tale!

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli în ținuta office:

1. Lenjeria intimă la vedere:

Sutienul din dantelă este în tendințe, însă nu și la birou. Este nepotrivit să lași la vedere bretelele sau forma acestuia printr-o bluză transparentă.
Înainte de a porni spre birou, verifică toată ținuta. Apleacă-te, întinde-te, întoarce-te. Dacă prin mișcările acestea ți vede lenjeria intimă, schimbă-ți hainele. Astfel, eviți să pari neglijentă cu imaginea ta și până la urmă, cu imaginea firmei.

2. Haine transparente:

Multe femei au tendința de a purta piese vestimentare în nuanțe de nude, mai ales în sezonul cald, însă dacă prin acestea se vede prea multă piele sau lenjeria intimă, ar trebui să ai în vedere faptul că trebuie să le schimbi. Alege țesături robuste sau tricot și stai departe de orice material subțire.

3. Ținuta de birou vs. ținuta de seară:

Timpul nu este întotdeauna cel mai bun prieten al nostru și de multe ori suntem tentate să alegem o ținută potrivită atât pentru birou, cât și pentru ieșirile în oraș. Dacă optezi pentru o astfel de ținută, impresia pe care o vei lăsa superiorilor tăi va fi faptul că prioritatea ta nu este munca. Dacă ești presată de timp, alege întotdeauna o a doua piesă vestimentară pe care o poți integra în ținuta de birou. Te poți schimba oricând înainte să ieși în oraș.

4. Lungimea fustei:

Pentru ținuta office alege întotdeauna o fustă până la genunchi și niciodată una prea scurtă. Există posibilitatea să fie necesar să te apleci după un creion și nu te vei simți confortabil cu atâtea priviri în jurul tău. De asemenea, fustele în ținuta de birou trebuie să inspire feminitate și încredere, niciodată ceva mai mult decât atât.

5. Pantalonii office:

În categoria pantalonilor office nu intră niciodată cei din piele, prea strâmți sau în culori stridente. Pentru un plus de confort poți opta pentru o pereche de pantaloni office evazați pe care îi poți purta cu o bluză simplă. Alege pantaloni negri, gri, bleumarin sau maro.

6. Tocurile te încetinesc:

Nu contează cât de bine arăți cu tocurile, însă dacă nu poți merge corect, atunci ele nu sunt adecvate. Poartă întotdeauna tocurile prin casă, obișnuiește-te cu ele și dacă nu simți că poți face față, alege o pereche de pantofi cu un toc comod. Nu vrei să arăți chinuită, ci mai degrabă o femeie sigură pe ea!

tinuta office7. Nu te îmbrăca precum o puștoaică:

Doar pentru că ești tânără, nu înseamnă că trebuie să te îmbraci ca un copil. Indiferent de vârsta pe care o ai, look-ul tău trebuie să fie adecvat muncii și să prezinți încredere pentru responsabilitățile pe care le vei primi. Evită bijuteriile în formă de inimioară sau steluțe și alege-le pe cele simple, clasice. De asemenea, evită volănașele și imprimeurile jucăușe. Poartă doar haine care te fac să te simți și să arăți ca o femeie puternică și profesionistă.

8. Manichiura și machiajul:

Alege întotdeauna un machiaj și o manichiură simplă, în nuanțe neutre. Dacă vei avea nevoie de un alt tip de machiaj imediat după ce termini programul de muncă, ți-l poți îmbunătăți. Evită manichiura în culori stridente sau cu o formă prea lungă sau ascuțită.

Dacă nu te simți sigură de felul în care alegi să te îmbraci, cere părerea prietenilor, dar niciodată nu-ți întreba superiorii cum trebuie să vii îmbrăcată la birou.

Te-ar mai putea interesa și: Cum să alegi un trench în funcție de forma corpului

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment