Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc – Află care sunt cele mai frecvente greșeli

Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc – Află care sunt cele mai frecvente greșeli

Machiajul este menit să te facă să pari mai tânără, să ascunzi micile imperfecțiuni, dar mai ales să-ți scoată în evidență atuurile.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli în make-up:

1. Fondul de ten: încă există păreri conform cărora fondul de ten îmbătrânește sau afectează tenul, ceea ce este greșit. Un fond de ten de calitate îți va proteja tenul de impuritățile exterioare, îți uniformizează imperfecțiunile și hidratează pielea. Pentru un ten gras se recomandă fondul de ten mat, pentru unul uscat cel hidratant și pentru tenul sensibil se recomandă fondul de ten mixt. Fondul de ten se aplică în cantități mici, după ce ai folosit o cremă hidratantă de zi.

2. Nuanța fondului de ten: nu numai textura lui este foarte importantă, ci și culoarea. Nu folosi fonduri de ten bronzante, pentru că vei obține efectul de mască și semne vizibile de îmbătrânire. Fondul de ten trebuie să se potrivească perfect cu nuanța pielii tale.

3. Blush-ul: optează pentru un blush în nuanțe de roz sau piersică. Numai persoanele cu ten bronzat pot folosi blush-urile bronzante și nu într-o cantitate mare.

4. Rujul: cele închise (mov-prună, roșu, burgundy), precum și cele metalizate te pot îmbătrâni. Evită nuanțele de roz metalizat, precum și cele mate foarte deschise.

5. Pudra: are rolul de a absorbi excesul de sebuum și se recomandă folosirea celor minerale. Aplicată în exces poate oferi un aspect de mască. Pudra nu se aplică niciodată fără un strat subțire de fond de ten.

6. Mascara și eyeliner: mascara nu se aplică și pe genele inferioare, deși multe femei au impresia că machiajul nu este terminat dacă nu aplică mascara și dermatograf. Dermatograful pe linia inferioară nu face decât să micșoreze ochii.

7. Conturul buzelor: uneori din dorința de a avea buze mai mari se exagerează cu conturul buzelor. Nimic nu e mai fals decât un contur peste cel natural, cu atât mai mult dacă femeia are o vârstă mai înaintată de 30 ani.

8. Sprâncene creionate: dacă nu ai sprâncenele foarte bine conturate, optează pentru un fard de sprâncene. Cele creionate sunt ciudate și capătă un aspect nenatural.

9. Anticearcănul: nu aplica niciodată un anticearcăn care să se vadă. Vei obține niște dungi albe inestetice care îți vor înăspri trăsăturile.

Iată câteva machiaje pe care NU ar trebui să le încerci niciodată:

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment