Gradinita de stat sau privata – Ce gradinita alegi pentru copilul tau

Gradinita de stat sau privata – Ce gradinita alegi pentru copilul tau

De cativa ani, gradinitele private se tot inmultesc, fiind tot mai preferate de catre parintii cu o situatie financiara mai buna. Totusi care este avantajul direct al unei gradinite private fata de cele de stat?

Gradinita privata este in primul rand o afacere si ca oricare alta afacere, aceasta trebuie sa functioneze. De aici vor veni si beneficiile pentru cei mici, dar si pentru parinti.

Nici gradintele de stat nu sunt contestate, insa trebuie sa ai noroc de o invatatoare pasionata de aceasta meserie, altfel copilul tau poate nu se va bucura de aceeasi atentie atat de necesara la o varsta frageda.

Ce asteptari trebuie sa ai de la o gradinita?

Indiferent ca este una de stat sau una privata, primul lucru la care trebuie sa fii atenta este siguranta copilului. Asigura-te ca locurile de joaca sunt securizate si ca nu exista riscul ca acestia sa se accidenteze. De exemplu, locurile de joaca exterioare trebuie sa fie cu gazon si nu cu ciment.

In orice grupa de gradinita, copiii vor fi destul de multi, asigura-te ca exista personal suficient pentru toti copiii. In fond, poate fi dificil si sa supraghezi doar un copil daca acesta are mai multa energie decat ceilalti.

Gradinita una dintre cele mai importante institutii la care copilul tau se va duce. Este primul loc unde abilitatile lui vor incepe sa se dezvolte, unde va fi rasplatit pentru munca lui, va fi primul lui contact social important, dar mai ales va trebui sa invete cum sa faca fata diferitelor personalitati.

Daca ai plangeri sau multumiri la adresa unei gradinite, poti comenta mai jos, astfel incat si alte mamici sa aiba acces la aceste informatii.

Pentru inscriere la gradinita ai nevoie de documentele acestea.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment