Gogoși pufoase – Rețetă de gogoși ca la bunica

Gogoși pufoase – Rețetă de gogoși ca la bunica

Ingrediente:

– 500 gr faină albă
– 4 gălbenușuri de ou
– 50 gr unt topit
– 25 gr drojdie proaspată
– 240 ml lapte călduț
– 2 linguri cu vârf zahăr
– 1/4 linguriță sare
– coaja de la 1 lămâie
– 1 l ulei (pentru prăjit)

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia și zahărul în laptele călduț. Se lasă la loc cald până vedeți că face spumă deasupra, semn că drojdia s-a activat (cca 15 minute).

Se pune într-un vas foarte adânc maiaua de mai sus, gălbenușurile bătute și untul topit. Deasupra se pune făina, apoi se rade coaja de lămâie și la final se presară sarea. Totul se frământă de mână sau dacă ai o mașină de făcut pâine, se pun toate ingredientele la amestecat. Aluatul astfel obținut se lasă la crescut timp de o oră.

Se scoate aluatul și se pune pe masa de lucru cu făină. Se întinde o foaie groasă de un deget (cca 1 cm) și se decupează gogoșile cu un pahar cu gura subțire (cca 7-8 cm diametru). Din când în când treceți gura paharului prin făină.

Se pune ulei la încins într-o tigaie adâncă, se dă focul la mic, apoi se pun aproximativ 4 gogoși la prăjit, astfel încât să nu stea foarte înghesuite. Se prăjesc pe ambele părți și se scot cu o paletă pe șervețele.

Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahăr vanilat!

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment