Gogosari in otet – Reteta de gogosari murati care nu necesita fierbere

Gogosari in otet – Reteta de gogosari murati care nu necesita fierbere

 Ingrediente:
– 6 kg de gogosari
– 900 ml de otet
– 6 linguri de sare
– 500 gr de zahar
– piper boabe
– foi de dafin
– o lingura de conservant

Mod de preparare:

Intai trebuie sa speli gogosarii bine, dupa care ii cureti de cotor si seminte si apoi ii tai dupa bunul plac. Se amesteca otetul cu mirodeniile si se toarna peste gogosari. Se amesteca bine si se acopera vasul timp de 24 de ore pentru macerat. Nu uita sa mai amesteci din cand in cand. Apa nu se adauga pentru ca otetul va trage apa din gogosari, astfel vor fi in suc propriu.

A doua zi se pun gogasarii in borcane sterilizate la cuptor (trebuie sa lasi loc aprox. 2 cm pana la capac) peste care adaugati acel lichid obtinut. Dupa aprox. 2 saptamani gogosarii vor fi buni de consumat.

Pentru cantitatea de mai sus, vei avea 10 borcane de 800 ml!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment