Gogonole murate cu usturoi – Rețetă tradițională

Gogonole murate cu usturoi – Rețetă tradițională

Toamna este sezonul gogonelelor și a murăturilor în general, motiv pentru care noi ți-am pregătit o rețetă ca la bunica de gogonele cu usturoi.

Ingrediente:

– 10 kg gogonele (roșii crude)

– 500 g morcovi

– 500 g ceapă

– 4 rădăcini de hrean

– o rădăcină țelină

– 3-4 căpățâni de usturoi

– 2 legături frunze țelină

– rămurele de vișin

– frunze de hrean

– boabe de muștar și piper

– sare mare

Mod de preparare:

Se spală toate legumele, se curăță morcovii, țelina, ceapa și rădăcina de hrean. Morcovii se pot tăia rondele sau bastonașe, ceapa se taie în jumătate și hreanul pe lungime.

Se așează în borcane de 5 litri câte o rădăcină de hrean, legumele cu frunze de țelină printre ele și se pun la fiert 10 litri de apă. Pentru fiecare litru de apă se pune câte o lingură de sare și jumătate de linguriță boabe de muștar și piper. Soluția se mai amestecă din când în când pentru a se dizolva sarea,după ce a fiert așteptați să se mai răcească.

Borcanele se așează pe o tavă din metal și se toarnă peste ele saramura obținută. Borcanele se lasă până a două zi, când veți adăuga usturoi zdrobit și frunze de hrean. Deasupra lor se pun câte două rămurele de vișin în formă de cruce pentru a ține gogonelele în saramură. Borcanele se capsează și se păstrează la rece.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment