Ghiocei – Istoria ghioceilor

Ghiocei – Istoria ghioceilor

Ador aceste minunății de flori, ador gingășia lor și bucuria care îmi inundă sufletul când le primesc! Îmi amintesc de fiecare dată de școala generală, când baieții ne ofereau mici buchete de ghiocei de mărțișor.

Ghioceii sunt niște flori firave și delicate, de un alb imaculat cu tije de un verde crud, însă din păcate durata lor de viață este scurtă: maxim trei zile.

Legenda balcanică spune despre ghiocei că au apărut după ce unii copii au fost alungați de acasă de către părinți și lăsați în viscol. Se spune că Dumnezeu a hotărât ca trupurile lor neînsuflețite să se transforme în ghiocei.

Mai există o legendă conform căreia ghioceii au apărut în momentul în care Adam și Eva au fost alungați din Rai. După ce au ajuns pe pământ unde era viscol și ninsoare au căutat cale de întoarcere în Rai, dar nu au mai găsit-o. Astfel, îngerul trimis să îi însoțească a luat în mână un bulgăre de zăpadă peste care a suflat și s-a transformat în ghiocel. După ce ghioceii au apărut, nămeții au început să se topească.

Istoria ghioceilorItalienii asociază aceste flori cu puritatea, împodobind cu ghiocei pe 2 ianuarie statuia Sfintei Fecioare. Se mai spune că ghioceii au puterea de a trata epilepsia, problemele neurologice, dar și maladia Alzheimer.

Eu abia aștept să apară ghioceii! Ție ce flori îți plac?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment