Ghid de alegere a inelului de logodnă

Căsătoria este una dintre cele mai importante ocazii din viața oricărei persoane, iar inelul de logodnă trebuie să fie pe măsură. De aceea, dacă îți dorești ca momentul în care o ceri de soție să fie unic, trebuie să alegi un inel de logodnă perfect.

Alegerea inelului este o misiune destul de grea pentru fiecare bărbat, motiv pentru care vă oferim un ghid complet cu aspectele de bază de care aveți nevoie atunci când alegeți un inel de logodnă cu diamant.

Istoria inelului de logodnă:

Inelul de logodnă a apărut încă de pe vremea Egiptului antic. La momentul respectiv, se considera că artera de dragoste trece de la degetul inelar direct la inimă. În religia ortodoxă, inelul de logodnă se poartă pe degetul inelar drept, urmând ca la căsătorie să se mute pe degetul de la mâna stângă, alături de verighetă. În cazul catolicilor este invers.

Se spune că Sfântul Nicolae a inițiat decretul conform căruia fiecare bărbat trebuie să-i ofere viitoarei sale soții un inel din aur ca semn de dragoste și afecțiune de-a lungul vieții. Mai târziu în 1915, Papa Inocențiu al III-lea a emis un decret asemănător, conform căruia bărbatul trebuia să ofere un inel de argint sau fier femeii care urma să-i devină soție.

ghid-de-cumparare-inel-logodnaCum alegi inelul de logodnă potrivit?

Înainte de a alege inelul, trebuie să alegeți câteva aspecte de bază, cum ar fi materialul, tipul de piatră și designul general al inelului. Materialul principal pentru inelele de logodnă și verighete este aurul. Aurul galben pur de 24 de carate este greu de folosit pentru a face orice tip de bijuterii, din cauză că este prea moale și nu e de lungă durată. Din acest motiv, majoritatea bijuteriilor sunt confecționate din aur galben aliat cu un alt metal pentru durabilitate, cum ar fi argintul și cuprul. Cu toate acestea, soluția optimă este aurul de 18 carate, care poate conține argint sau cupru dacă se dorește o nuanță de roz.

Iată care este diferența între caratele de aur:
– aur de 24 carate: este 99,99% aur pur, însă este prea moale pentru a fi folosit pentru obținerea bijuteriilor. De obicei, acest tip de aur este achiziționat de către bijutieri pentru a-l alia cu alte metale, realizând astfel bijuterii rezistente o viață întreagă.
– aur de 22 carate: este 9,67% aur pur aliat cu alte metale. Poate fi folosit pentru bijuterii.
– 20 carate aur: este 83,33% aur pur aliat cu alte metale. De obicei, acest aur are o culoare galbenă.
– 18% carate aur: este de 75% aur pur aliat cu alte metale. Este cel mai răspândit în Europa, fiind galben sau în nuanțe apropiate de galben.
– 14k aur: este de 58,33% aur pur aliat cu alte metale. Este tip de aur este răspândit în Statele Unite și poate fi galben sau alb.
– aurul de 12 carate: este de 50% aur pur aliat cu alte metale. Acest tip de aur este folosit pentru inelele de clasă și pot avea alte culori decât galben.
– aurul de 10 carate: este de 41,67% aur pur aliat cu alte metale. Aceasta este una dintre cele mai mici proporții de aur folosite în realizarea bijuteriilor și în unele cazuri, nu este chiar considerat aur.

Inelele de logodnă alternative din aur alb merită, de asemenea, o atenție deosebită. Pentru realizarea lor, se adaugă nichel sau paladiu la aur.

Atunci când optați pentru un inel din aur alb, trebuie să acordați o atenție sporită la materialele folosite pentru aliaj pentru că nichelul, de exemplu, provoacă alergii pielii, pe când paladiul este hipoalergenic, ba mai mult decât atât, este considerat un material prețios.

O altă variantă de luat în calcul este inelul de logodnă din platină. Acesta este un material mai prețios decât aurul, însă este aliat cu aur alb de cele mai multe ori.

Pietrele inelului de logodnă

Următorul aspect important cu privire la cumpărarea unui inel de logonă, îl reprezintă alegerea pietrei. Există o serie de criterii, în funcție de cum sunt clasificate diamantele, tonul, claritatea, caratele și fațetarea, fiind cele mai importante.

Iată care sunt formele principale ale diamantului pentru inelul de logodnă:

1. Piatra rotundă: este o formă standard și constă în 58 fațete. De regulă, piatra rotundă este cea mai vândută pentru că oferă strălucire maximă.
2. Diamantul Princess: vine cu 57-70 fațete, într-o formă unghiulară. Este al doilea în topul vânzărilor pentru că oferă aceeași strălucire, dar la un preț mai accesibil.
3. Diamantul Cushion: sunt pietrele perfecte pentru inelele de logodnă de epocă. Sunt ideale cuplurilor care apreciază stilul vintage, însă spre deosebire de diamantul rotund, acesta reflectă cel mai bine culorile.
4. Diamantul Heart: este inelul ideal pentru cuplurile romantice, însă această formă este disponibilă rar, de aceea prețul lor poate fi destul de piperat.
5. Diamantul Marquise: au o formă alungită și au tendința de a oferi iluzia optică de degete subțiate.
6. Diamantul Pară: cunoscut și sub numele de diamante Teardrop, are 57 de fațete și de regulă, se creează același efect ca în cazul diamantului Marquise.
7. Diamantul Oval: așa cum îi sugerează și numele, diamantul are o formă ovală, oferind alungire degetelor.
8. Diamantul Emerald: are un aspect clasic și elegant, cu 24 de fațete, dar mai multă transparență decât diamantele rotunde.
9. Diamantul Radiant: are 70 fațete și o formă dreptunghiulară, ascuțită la vârfuri.
10. Diamantul Asscher: se bucură de popularitate printre fanii stilurilor romantice și de epocă, fiind un diamant elegant.inel-logodna-diamant

Cum îngrijești un inel de logodnă cu diamant?

1. Ai nevoie de o cutie specială pentru a păstra inelul, astfel încât eviți orice zgârietură. Atenție, nu-l așeza lângă alte bijuterii pentru că există riscul să se zgârie.

2. Curăță-l profesional de două ori pe an și tot atunci trebuie să-l duci la un control pentru a te asigura că este în regulă.

3. Nu purta inelul cu diamant atunci când speli vasele, faci curățenie sau orice alte activități casnice.

4. Scoate inelul de fiecare dată când te speli pe mâine sau folosești creme, produse pentru păr sau machiaj.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment