Gem de zmeura – Cum se face gemul de zmeura

Gem de zmeura – Cum se face gemul de zmeura

Zmeura este cel mai parfumat si gustos fruct, asa ca este pacat sa nu o conservi si pentru iarna. Gemul de zmeura este perfect in clatite, gogosi sau pur si simplu pe paine.

Gemul de zmeura se face la fel ca oricare altul, insa este de retinut ca proportia este de 1:1.

Iata care sunt ingredientele necesare:

2 kilograme de zmeura

2 kilograme de zahar

1 lamaie

Mod de preparare:

Intr-o oala mai mare se adauga cate un strat de zmeura, unul de zahar pana cand termini cantitatile de zmeura si zahar. Se lasa in oala timp de 2-3 ore pana cand zaharul se mai topeste, apoi se pune pe foc la fiert la care se adauga zeama de la o lamaie. Spuma care se va forma deasupra trebuie indepartata cu ajutorul unei linguri, precum si zaharul de pe peretii oalei pentru ca risti sa se caramelizeze.

Dupa 30 minute se verifica siropul obtinut dandu-se la rece, daca siropul se ingroasa inseamna ca este gata.

Dulceata obtinuta se pune in borcane sterilizate, curate si uscate, se infileteaza si se tin cu capacul in jos. Gemul se pastreaza la loc racoros si intunecos.

Se poate servi dimineata cu dragoste!

Pofta buna!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment