Gem de piersici – Cum se face gemul de piersici acasă

Gem de piersici – Cum se face gemul de piersici acasă

Ingrediente:

– 1 kilogram  piersici

– 600 g zahăr

– o linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Piersicile se spală și se curăță de coajă, se scot sâmburii și se cântăresc apoi astfel încât să rămână un kilogram de fructe. Se amestecă fructele cu zahărul și scorțișoara (dacă nu vă place aroma de scorțișoară puteți renunța la ea) și se lasă în frigider timp de o oră.

Se pun fructele într-o oală la foc mic și se amestecă din când în când cu o lingură de lemn. Timpul de coacere variază în funcție de cât de coapte sunt fructele (aproximativ 60 minute). După ce au fiert, se pasează cu ajutorul unui blender până când se obține un amestec omogen și se mai pun pe foc aproximativ 5 minute.

Borcanele se sterilizează înainte (se fierb în apă 5 minute), apoi se adaugă gemul în borcanele uscate, se pune capac la fiecare și se țin răsturnate pe un prosop. După ce s-au răcit, se șterg cu un prosop și se păstrează la cămară.

Gem de piersiciTimp de preparare: o oră și 45 minute.

Gemul de piersici este ideal pentru micul-dejun pe pâine prăjită, în clătite sau prăjituri.

Poftă bună!

Tips: puteți folosi după aceeași rețetă și minunatele nectarine, pe care trebuie să le alegeți foarte coapte.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment