Gem de cirese – Afla cum se face cel mai bun gem de cirese

Gem de cirese – Afla cum se face cel mai bun gem de cirese

Ciresele sunt cele mai gustoase fructe, insa din pacate nu le putem conserva pentru tot timpul anului decat in compoturi, sirop sau gem. Mai jos aveti o reteta din care sa rezulte doua borcane de 730 ml de gem.

Ingrediente:

1 kg de cirese fara samburi

1 kg de zahar

zeama de lamaie

Ciresele se fierb fara samburi intr-o oala cu fund mai gros peste care se adauga kilogramul de zahar. Ciresele nu se amesteca pana cand zaharul nu se topeste, ci poti doar sa scuturi putin oala. Dupa ce zaharul s-a topit, trebuie sa stergi in permanenta marginile oalei de spuma si sa o aduni ce se strange deasupra cu ajutorul unei linguri pentru a o arunca.

Cand spuma nu se mai formeaza, se adauga zeama de la o lamaie intreaga si se amesteca. In principiu, gemul este gata dupa aprox. 2 ore de fierbere, insa poti verifica punand 2-3 picaturi de dulceata pe o farfurie, daca isi pastreaza forma si nu se imprastie inseamna ca este gata.

Gemul se pune in borcane curate cu capac, se lasa 2-3 minute cu capacul in jos dupa care se pastreaza pentru o perioada destul de indelungata in camara, la intuneric si racoare.

Poti consuma gem de cirese la micul dejun sau oricand ai pofta de ceva dulce sanatos.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment