Gem de căpşune – Reţetă tradiţională de gem

Gem de căpşune – Reţetă tradiţională de gem

Ingrediente:

– 2 kg de căpşune

– 2 kg zahăr

– zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Se spală fructele, se curăţă de codiţe şi se taie bucăţi mai mici. Se pun într-un vas adânc cu zahăr peste ele şi se ţin la frigider peste noapte.

Gem de capsuneSe pun la foc mic a doua zi, cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, adunându-se din când în când spuma de deasupra.

Pentru 2 kg de căpşune aveţi nevoie de 6 borcane mici, pe care trebuie să le spălaţi şi să le scufundaţi apoi în apă care fierbe pentru a le steriliza.

După ce gemul de căpşune a fiert şi a scăzut aproape de jumătate, se adaugă zeama de la lămâie şi se opreşte focul. Gemul este gata dacă pus pe o farfurie rămâne gros. Gemul se pune imediat în borcanele sterilizate, se pun capacele şi se acoperă cu un prosop gros până se mai răcesc.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment