Gem de caise – Cum se face gemul de caise

Gem de caise – Cum se face gemul de caise

Gemul de caise este unul dintre gemurile mele preferate atunci cand fac clatite si pentru ca tocmai au aparut, o reteta de gem poate fi binevenita. Sunt fructe aromate, dulci-acrisoare perfecte pentru rulada, prajituri sau cornulete.

Iata de ce ai nevoie pentru a obtine un gem delicios de caise pentru 8 borcane de 370 ml cu gem:

– 2.5 kg de caise fara samburi

– 2.5 kg de zahar

– zeama de la o lamaie.

Mod de preparare:

Caisele se spala, se curata de samburi si se rup in doua. Dupa ce le-ai curatat, se pun intr-o oala cate un strat de caise unul de gem pana cand le termini de asezat, la final adaugi zeama de lamaie peste ele. Daca ai rabdare, se recomanda sa le lasi acoperite la frigider pana a doua zi.

Oala cu caise se pune la foc mic si se asteapta pana cand zaharul se topeste dupa care focul trebuie sa fie mai mare si se amesteca pentru a nu se lipi cu ajutorul unei linguri de lemn.

Caisele fierb aproximativ o ora jumatate, doua, insa la fel ca la orice alt gem, poti verifica punand doua picaturi intr-o farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca gemul este gata.

Borcanele pentru gem trebuie sa fie uscate si curate, dupa ce s-a pus gemul in borcanele infiletate, se pun cu gura in jos si se lasa cateva minute. Gemul se pastreaza la loc intunecat si racoros pentru o perioada indelungata.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment