Gelozie sau treburi neterminate după despărțire

Trecerea printr-o despărțire poate fi anevoiasă, mai ales dacă ești geloasă pe fostul sau simți că mai există treburi neterminate între voi. Mai ales dacă ai fost cu acea persoană o perioadă semnificativă de timp sau ai investit mult în relație. Multe dintre noi am fost geloase atunci când am aflat că fostul este cu altcineva. „Cum a putut să-mi facă asta?”, te-ai întrebat. Însă trebuie să-ți dorești cu adevărat să treci peste o relație, pentru ca asta să se întâmple. Modul în care vei reacționa după o despărțire se poate încadra în cel puțin două categorii. Poți fi împăcată cu decizia pe care ai/ați luat-o sau să plangi după relație. Dar de fapt regreți decizia sau puterea obișnuinței este mai puternică decât hotărârea pe care ai luat-o?

Puterea obișnuinței va putea fi recunoscută doar dacă înțelegi că ai pierdut o parte importantă a vieții tale. Este uman și natural să ai o perioadă de „doliu” după despărțire. Este normal și să refuzi să crezi că relația s-a terminat, în perioada incipientă. După ce trece negarea, te vei simți furioasă. Asta e problema, pentru că, de multe ori, oamenii se blochează în acest proces. Realizează că și furia este normală, că va duce la tristețe, la acceptarea pierderii și la continuarea vieții, în final. De multe ori, gelozia vine din blocajul la nivelul furiei. Dar totul va trece.

Gelozie-sau-treburi-neterminate-după-despărțireÎnsă cum recunoști acele treburi neterminate după despărțire? Te simți trădată dacă vezi că este cu altcineva? Te gândești că o alintă cum o făcea cu tine? Că îi face cunoștință cu părinții și poate o văd într-o lumină mai bună decât pe tine? Mai mult, vrei să-l întrebi la orice pas pe care îl faci părerea și simți golul din nopțile singulare? Greșeala este a ta. Gândul că îl are alta, și nu tu, ar fi putut fi oprit dinaintea despărțirii. Încearcă să nu te blochezi pe acest moment, pentru că fericirea se întrevede și mai departe decât ai crede. Și multitudinea lacrimilor nu o să aibă cine să o șteargă. Nu poți să vezi valoarea lucrurilor și oamenilor doar după ce le-ai pierdut. Pentru că timpul nu iartă, iar altcineva descoperă comoara, pe care tu ai lăsat-o să-ți scape printre degete. Și, crede-mă, nu va vrea să o dea înapoi. Data viitoare învață să apreciezi ce ai și încearcă să vezi și fericirea din lucrurile mărunte.

Fie că este vorba de puterea obișnuinței sau de regrete profunde față de ceea ce s-a întâmplat, nu te bloca în această gaură neagră. Între timp, încearcă să înlături tentația de a vorbi cu el și stabilește-ți prioritățile. Nu e o idee bună să dai refresh din 5 în 5 minute pe profilul lui de Facebook și să aștepți ca ceva rău să se întâmple. Ba, mai rău, să-ți dorești să se întâmple doar pentru a-ți confirma ție bănuielile inventate. Te ajută și prezența unei prietene, care să fie mereu acolo când ai nevoie de cineva. Care să se uite la comedii romantice cu tine și să vă păcăliți că romantismul adevărat există doar în filme. În principiu, orice activitate care știi că te va ajuta să scurtezi această perioadă de suferință.

Niciodată nu vei da peste două despărțiri la fel. La fel cum sunt oamenii de variați, așa este și paleta sentimentelor pe care le vei simți după o despărțire. Învață din timp cum să faci diferența dintre o gelozie trecătoare și treburi neterminate!

Sursa foto: hdwallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment