Gelozia – Gelozia si probleme in cuplu

Cum ia nastere gelozia? Ei bine, acest sentiment apare atunci cand celalalt partener are in mod constant sentimentul ca jumatatea sa va abandona relatia. Sentimentul de gelozie va aparea mai devreme sau mai tarziu chiar si in cea mai solida relatie.

Gelozia este un lucru normal intr-o relatie, reprezinta una din dovezile ca acordam atentie partenerului nostru. Cu toate astea, normalitatea este depasita atunci cand gelozia este dusa la extrem.

Gelozia distructiva este o combinatie de teama, furie si nesiguranta a celui care o percepe. Persoana geloasa va fi tot timpul stresata sa nu piarda ceea ce are deja, se va gandi mereu ca va aparea o alta persoana care sa ii fure partenerul, iar daca acest lucru se va intampla, vom avea de-a face cu o persoana furioasa si razbunatoare. Astfel de persoane, sunt de obicei oameni cu o imagine de sine foarte scazuta, care nu se simt capabili sa-si tina persoana draga langa ea.

Gelozia este de evitat pentru ca va consuma din energia proprie, cat si a partenerului.

Cum iti exprimi starile de gelozie fara sa-ti sperii partenerul?

Daca te afli intr-o situatie care te poate face sa ai sentimente de gelozie, incearca sa nu-ti sperii partenerul sau partenera. De exemplu, te afli intr-un loc public si iubitul tau se intalneste cu fosta lui. Cu siguranta, nu va fi confortabil pentru tine, insa incearca sa nu-l ataci pe el/ea. Spune-i subtil ca te simti ciudat sau ca parca ai simtit ceva gelozie. Incearca sa faci referire la tine si nu la el/ea. Sunt mici trucuri cu care il poti face sa se simta mai apropiat de tine, fara sa il sperii cu o atitudine atat de posesiva.

Incearca sa transformi sentimentele de gelozie intr-un atu, fa-l sa simta ca il iubesti si nu vrei sa-i controlezi viata. Niciun barbat sau femeie nu va suporta asta, dar in mod inconstient cu totii acceptam sa fim controlati sau sa controlam.

Ce sau cine provoaca gelozia?

Gelozia apare de cele mai multe ori atunci cand nu exista incredere, dar mai ales comunicare. Cand un cuplu comunica despre problemele lor si incearca sa le rezolve, in loc sa le judece, atunci niciun sentiment negativ nu-si mai are rostul. Apreciati cand partenerul dvs. va spune ca are sentimente de nesiguranta si incercati sa aflati de ce. Daca stiti motivul este foarte usor sa inlaturati orice fel de urma de resentimente.

Cand incepeti o relatie, aveti grija ca ambii parteneri sa aiba o parere buna despre imaginea lor. Incercati sa tineti pasul cu celalalt si sa nu apara niciodata diferente. Sentimentele de gelozie bolnavicioasa apar atunci cand exista diferente mari de varsta, diferente de clase sociale, de educatie sau chiar starea financiara poate impune probleme.

Persoanele care aspira la un partener care dintr-un motiv sau altul are mai multe calitati, vor avea intotdeauna de luptat cu gelozia, cu frustrarile si cu nevoia de a se razbuna.

TIPS: Gelozia este moartea pasiunii in cuplu!

Cosmina Tudosă

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment