Gelozia – este sau nu gelozia o boala incurabila?

gelozie

gelozieGelozia – este sau nu gelozia o boala incurabila?

Gelozia este sentimentul care apare atunci cand banuim sau avem certitudinea ca fiinta iubita nu ne este fidela. Fiecare dintre noi am facut cunostinta cu acest sentiment urat, in relatiile noastre sau in relatiile celor din jur. Se spune ca nu iubesti, daca nu esti gelos.

Adevarul este ca o relatie in care unul dintre cei doi este gelos, nu va supravietui mult timp. Indoiala va pune stapanire pe psihicul persoanei geloase si certurile vor fi mai dese decat momentele de liniste. E ceva firesc sa nu ne placa daca o colega de munca il suna pe iubitul nostru zi de zi. Nu e ceva firesc sa-l sunam de 10 ori intr-o ora sa vedem ce face, sa-i verificam telefonul, mail-ul, sa-i interzicem sa vorbeasca cu cineva sau sa iasa doar cu colegii.

Daca sentimentul chinuitor al geloziei se manifesta si la tine, nu-l poti controla si depaseste o anumita limita, poti apela la un specialist, care te va ajuta sa scapi de aceasta „boala” prin intermediul psihoterapiei cognitiv-comportamentale. Deci, gelozia, nu este o boala incurabila, trebuie doar sa fii pregatit sa reactionezi si sa te inarmezi cu multa rabdare.

In afara de asta, gelozia ascunde intotdeauna lipsa de incredere in propria persoana: gandeste-te numai pentru doua secunde la un lucru. Daca isi va dori sa faceti lucrurile in doi, o va face. Dar daca nu-si va dori asta, de ce-l obligi? De ce sa-l constrangi? Pana la urma rezultatul va fi acelasi, iar tu nu vei avea decat de pierdut. Poti alege sa terminati relatia la timpul potrivit sau poti alege sa te lipesti precum o capusa de el pana cand o sa treaca prea mult timp. Nu vrei asta, nu-i asa?

Cea mai buna teorie este aceea ca daca vrea sa faca, o va face. Pana la urma, important este cum va simtiti in relatia voastra. Important este sa aveti incredere unul in celalalt.

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment