Gardenia Jasminoides – Cum îngrijești Gardeniile

Gardenia Jasminoides – Cum îngrijești Gardeniile

Gardenia Jasminoides este o plantă foarte frumoasă, cu frunze lucioase și flori albe, care pe parcurs devin crem. Gardeniile au un miros plăcut, dulce și sunt perfecte pentru birou sau apartament.

Poate ajunge până la 50-60 cm înălțime și crește intens din primăvară până în august. Bobocii au nevoie de 40-50 de zile până înfloresc. Gardeniile ofilesc la lumină slabă, exces de apă și schimbări bruște de temperatură.

Gardenia are nevoie de un loc luminos, dar fără soare direct, iar vara au nevoie de un loc semi-umbrit. În timpul verii se administrează apă frecvent și pulverizare pe frunze, iarna are nevoie de udare moderată.

Gardenia are nevoie de substrat de cultură poros, cu capacitate bună de reținere a apei. Turba fibroasă, bine aerată, cu ph acid (6) este baza pentru Gardenii.

Corectarea formei se face primăvara sau când atinge punctul maxim de înflorire. Gardenia are ca dăunători principali păduchele lânos și acarienii.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment