Gândirea și sănătatea – Ce rol are gândirea în menținerea sănătății?

Gândirea și sănătatea – Ce rol are gândirea în menținerea sănătății?

Fiecare dintre noi suntem stăpânii propriilor gânduri, fiind o metodă ușoară de a face imposibilul să devină posibil. V-am mai povestit despre puterea subconștientului și cum atrage sau nu boala asupra noastră și poate fi boală psihică, fizică sau sufletească. Subconștientul nostru nu are puterea de a alege, el doar lucrează conform gândurilor noastre: dacă sunt negative, atunci lucrurile care se vor întâmpla în viața ta vor fi negative.

Eu am învățat un lucru: mintea noastră conduce corpul și tot ce ne înconjoară. Vă dau un exemplu banal: de câte ori nu ați transpirat în exces atunci când aveați emoții? De fiecare dată când întâmpinați tot felul de sentimente negative sau emoții puternice, organismul uman are de suferit, așa iau naștere bolile. Nevrozitatea duce la boli de nutriție, dereglări hormonale, îmbătrânire prematură sau chiar accentuarea unor boli deja existente. Este ca și cum ne-am sinucide lent.

Grija, frica, obsesia, răutatea și negativitatea din viața noastră ne fac să ne îmbolnăvim mental și mai apoi fizic. Este foarte important să înțelegem înainte de orice efectul lor asupra noastră, apoi lucrurile devin mai simple.

Gândurile (mintea) și emoțiile (sufletul) sunt două componente minunate ale ființei umane și se spune că ar trebui să faci alegeri cu emoțiile, însă pentru a alege corect trebuie să-ți dezvolți inteligența emoțională.

AutosugestiaCe este inteligența emoțională? Capacitatea de a percepe și de a înțelege propriile emoții și stările interioare, cât și emoțiile celorlalți.

Despre acest subiect se poate scrie mult, însă până atunci, vouă, celor care încă nu știți cum să faceți față emoțiilor negative, vă sfătuiesc să vă puneți pe primul loc și să nu vă lăsați pradă negativismului.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te aștept să ne împrietenim și pe Facebook. Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment