Găluște cu prune și pesmet – Un desert absolut delicios

Găluște cu prune și pesmet – Un desert absolut delicios

Ingrediente
– 4 cartofi medii
– 3-4 căni făină
– 1 ou
– sare
– 2 linguri de unt topit
– zahăr brun
– prune
– 300 grame de pesmet
– o bucăţică de unt
– puţină scorţişoară
– zahăr, după gust.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă după ce au fost spălați bine. După ce au fiert se curăță de coajă, se lasă la răcit și se sfărâmă. Făina, oul bătut, zahărul brun și untul topit se încorporează peste cartofii sfărâmați. Compoziția obținută se frământă până când se obține un aluat mai moale.

Se rup bucăți din aluat care se întind cât să încapă o prună fără sâmbure și se învelește în aluat.

Găluștele obținute se fierb în apă clocotită la foc mic și se scot când încep să se ridice la suprafață. Separat se rumenește pesmetul în untul topit, se adaugă unt topit și se adaugă scorțișoară și zahăr. Găluștele se tăvălesc prin pesmetul rumenit.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment