Frustrarea la locul de munca – Ce faci daca superiorii tai sunt incompetenti

Frustrarea la locul de munca – Ce faci daca superiorii tai sunt incompetenti

2014: anul in care angajarile se fac pe pile, nepotisme sau spaga. Ce inseamna asta? Functii superioare ocupate de oameni mai putin competenti, cu salarii mari si o institutie tinuta de angati platiti prost. Rezultatul? FRUSTRARE.

Astfel de frustrari apar de regula in institutiile de stat sau cele bancare, pentru ca exista un altfel de interes de angajare spre deosebire de o companie privata.

Din pacate, managementul nu este aplicat corect peste tot, ceea ce aduce nu doar frustrare, ci si rezultate proaste. Se stie inca de la primele aparitii ale conceptului de management, ca salariatul trebuie sa fie motivat. Cum? Daca economia nationala sau situatia financiara a companiei nu permite motivarea prin prime si mariri de salariu, angajatul trebuie sa fie cel putin respectat si incurajat de catre superiori pentru a putea da randament. Insa ce te faci atunci cand superiorul tau iti solicita cunostintele pe care el, fiind mai bine platit, trebuia sa ti le puna la dispozitie? Devii egoist, invidios si frustrat, cu sau fara voia ta.

Ceea ce nu inteleg cei care au sansa sa obtina o pozitie superioara este ca au datoria sa invete rapid si sa ii respecte pe ceilalti care poate ar fi fost mai indreptatiti sa obtina acel job. Asta denota lipsa de respect, iar lipsa de respect intr-o companie e un lant al slabiciunilor.

Tu ce faci cand superiorul tau iti este inferior din punct de vedere al cunostintelor si a competentelor? Demisionezi sau mergi mai departe?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment